Kuva Hekan asuintalosta osoitteessa Sakara 2

Vuonna 2019 vapautui 3476 ARA-asuntoa lähes kaikilta alueilta Helsingissä

Haluatko tietää, kuinka monta asuntoa eri asuinalueilta vapautui vuonna 2019? Alueelliset välitystilastot huoneluvun mukaan on nyt julkaistu. Eniten asuntoja vapautui Jakomäestä, Kontulasta, Länsi-Herttoniemestä, Maunulasta ja Malminkartanosta. Myös Herttoniemenrannasta, Jätkäsaaresta, Kalasatamasta ja Kuninkaantammesta vapautui paljon asuntoa, koska kaikille alueille valmistui uudiskohteita.

Tilastoa välitetyistä asunnoista alueittain huoneluvun mukaan on hyvä käyttää asuntohakemuksen täyttämisen tukena. Voit katsoa, kuinka monta asuntoa hakemiltasi alueilta vapautui. Asuntoa kannattaa hakea vain niiltä alueilta, joille on valmis muuttamaan. Samalla on hyvä huomioida, että joiltakin alueilta vapautuu vain muutama asunto vuosittain.

Tilastoja vapautuneista asunnoista alueittain

Vuonna 2019 välitettiin 3476 ARA-asuntoa, joista suurin osa oli kaksioita tai kolmioita. Eniten asuntoja välitettiin yksinhakijoille ja seuraavaksi lapsiperheille. 70 % asunnon saaneista oli erittäin kiireellisessä asunnon tarpeessa. Asunnon saaneista 2971 oli uusia asukkaita ja 505 asunnonvaihtajia. Vuoden lopussa yhteensä 22982 kotitaloudella oli aktiivi asuntohakemus, ja heistä suurin osa haki asuntoa yksin.  

Tilastot vuoden 2019 asukasvalinnoista

Haluatko seurata välitystilastoja kuukausittain? Asukasvalinnoista julkaistaan välitystilastoja jokaisen kuukauden puolivälissä. Tilastot löytyvät Usein kysyttyjä kysymyksiä –sivun alalaidasta. Sieltä löytyvät kaikki tässä uutisessa mainitut tilastot.

Kuva: Helsingin kaupungin asunnot Oy