Suoraan sisältöön

Työsuhdeasunnot

Kaupunkiympäristön asuntopalvelut välittää työsuhdeasuntoja Helsingin kaupungin työntekijöille. 

Työsuhdeasunnot ovat Helsingin kaupungin työsuhteeseen sidottuja ja niihin solmitaan toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. Asunnoista ei peritä vuokravakuutta ja vuokra peritään suoraan työntekijän palkasta.

Kaupunginhallituksen linjauksen mukaisesti työsuhdeasuntoja ei enää kytketä toimialoihin. Tällä hetkellä työsuhdeasuntoja haetaan kuitenkin yhä työntekijän oman toimialan asuntolistalta. Työsuhdeasuntojen välityksessä painotettavien alojen selvitystyö ja nettisivujen päivittäminen on yhä kesken. Työsuhdeasuntoja hyödynnetään jatkossa tehokkaammin työvoimapula-alojen rekrytoinnissa. Tällä hetkellä työsuhdeasuntoja priorisoidaan varhaiskasvatukseen rekrytoitaville työntekijöille.

Työsuhdeasunnon hakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksin tai muulla sähköisellä varmenteella. Asunnon hakeminen kaupungin sähköisessä asiointipalvelussa mahdollistaa hakemuksen päivittämisen jälkikäteen. 

Vuokrasopimukset ja irtisanomiset  

Työsuhdeasuntojen vuokrasopimuksiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat hoidetaan Tilapalveluiden asuntovuokrauksessa (sähköposti asuntovuokraus@hel.fi).JAA
23.01.2020 12:33