Suoraan sisältöön

Vapaarahoitteiset asunnot

Kaupunkiympäristön asuntopalvelut välittää myös kaupungin omistamat vapaarahoitteiset vuokra-asunnot. Vapaarahoitteisten asuntojen asukasvalintaa ei säätele lainsäädäntö eikä asuntoihin ole tulo- ja varallisuusrajoja. Asuntojen vuokrat ovat hieman korkeammat kuin Hekan asuntojen vuokrat. 

Vapaarahoitteisen asunnon hakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksin tai muulla sähköisellä varmenteellaHakulomake  on kaupungin sähköisessä asiointipalvelussa, missä hakemusta on mahdollista tarkastella ja päivittää jälkikäteen.

  • Asuntoja haetaan Vuokraoven kautta. Asuntoilmoituksessa oleva hakulinkki johdattaa hakijan kaupungin sähköiseen asiointipalveluun, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksin tai muulla sähköisellä varmenteella. Asunnonhakulomakkeella olevalta listalta voi valita useamman itseään kiinnostavan kohteen, ja hakemukseen on mahdollista tehdä muutoksia jälkikäteen. Hakemus on voimassa kolme kuukautta sen jättämisestä tai muutosten tekemisestä.
  • Asuntoja omistavat Asuntohankinta, Auroranlinna ja Tilapalveluiden asuntovuokraus.
  • Osassa asuntoja on vuokravakuus ja/tai määräaikainen viiden (5) vuoden vuokrasopimus. 
  • Tarjoamme asuntoja hakijoille, joilla on vuokranmaksuun riittävät ja säännölliset tulot sekä luottotiedot kunnossa.
  • Asunnot sijaitsevat ympäri Helsinkiä. Ne ovat useimmiten kaupungin omistamia yksittäisiä asuntoja tavallisissa asunto-osakeyhtiöissä.

 

Ota yhteyttä

puh. (09) 310 34105

Ma ja ke
klo 9.00 - 11.00

vapaarahoitteinen@hel.fi 16.10.2020 12:51