Suoraan sisältöön

Hae asuntoa

Kaupunkiympäristön asuntopalvelut välittää vuosittain yli 4000 vuokra-asuntoa. Tästä määrästä suurin osa on kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja, joiden asukasvalinnassa huomioidaan hakijan asunnontarve, tulot ja varallisuus. Asukkaat valitaan hakijoiden asunnontarpeen sekä hakemuksen hakukriteerien perusteella eikä asuntoja erikseen jonoteta. Vuokrasopimukset tehdään toistaiseksi voimassaoleviksi eikä asukkailta peritä vuokravakuuksia.

Vapaarahoitteisissa ja lyhytaikaisissa vuokra-asunnoissa ei ole vastaavia rajoitteita tulojen tai varallisuuden suhteen. Lyhytaikaiset vuokra-asunnot on tarkoitettu tilapäiseen asunnontarpeeseen esimerkiksi putkiremontin tai työharjoittelun ajaksi ja vuokrasopimukset ovat pituudeltaan kahdesta viiteen kuukautta. Osassa vapaarahoitteisista asunnoista on määräaikainen vuokrasopimus ja vuokravakuus.

Asuntopalvelut välittää lisäksi työsuhdeasuntoja Helsingin kaupungin työntekijöille. Asuntoihin solmitaan toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus.13.02.2020 15:47