Tilakeskus


Kiinteistöviraston tilakeskus vastaa lähes kaikista Helsingin kaupungin omistamista tiloista ja rakennuksista. Yksikön tehtävänä on huolehtia siitä, että kaupungin palveluja tarjotaan toimivissa, taloudellisissa ja turvallisissa tiloissa. Tilakeskus kehittää jatkuvasti kaupungin kiinteistöjä ja tiloja vastaamaan uusia ja muuttuvia käyttötarpeita.


Tilojen vuokraus ja myynti


Tilakeskus vuokraa erikokoisia tiloja erilaisiin tarpeisiin – myös yrityksille ja yhteisöille.

Kaupungille tarpeettomaksi käyneet rakennukset ja osakehuoneistot Tilakeskus myy yleensä avoimen tarjouskilpailun perusteella.


Uudisrakentaminen ja peruskorjaus


Tilakeskus huolehtii Helsingin kaupungin talonrakennusinvestointien ohjauksesta sekä hankesuunnittelusta ja toimii rakennushankkeiden tilaajana. Pääosa peruskorjauksista tehdään kouluihin, päiväkoteihin sekä sosiaalitoimen ja terveystoimen tarpeisiin. 

Uudisrakennuksia nousee lähinnä uusille alueille. Tilakeskus huolehtii rakennushankkeiden kilpailuttamisesta ja töiden tilaamisesta sekä vastaa hankkeiden kustannuksista ja laadusta.


Asuntovuokraus


Tilakeskuksen asuntovuokraus hallinnoi kaupungin työsuhdeasuntoja sekä tilakeskuksen omistamia vuokrataloja ja -osakkeita sekä sosiaalitoimen asiakkaille tarkoitettuja asuntoja, joihin asukkaat valitsee sosiaali- ja terveysvirasto.JAA
26.05.2017 14:47