Havainnekuva asumisoikeuden punatiilisestä kerrostalokohteesta Pohjois-Pasilassa.

Uudiskohde Helsingin Pasilan Postipuistoon

Uudelle Postipuiston alueelle Pohjois-Pasilaan rakennetaan HASO Veturi, jossa on 92 asuntoa kooltaan 31,0–106,0 m². Asunnoissa on lasitettu parveke tai ranskalainen parveke. Osassa asunnoissa on myös huoneistosauna, toinen talosaunoista sijaitsee rakennuksen pihatasossa ja toinen C-portaan ullakkokerroksessa. Asuntoihin kuuluvat irtaimistovarastot sijaitsevat yhtiön yhteistiloissa.

Kohde on esteetön. Asunnoissa, parvekkeilla ja yhtiön yhteisissä tiloissa, kuten saunoissa, kerhotiloissa ym., ei saa tupakoida. Pihalla tupakointi on kielletty lukuun ottamatta erikseen mahdollisesti osoitettua tupakkapaikkaa.

Postipuistosta muodostuu vehreä ympäristöystävällisen asumisen alue lähelle Käpylän ja Ilman junaseisakkeita. Postipuistoon on tulossa mm. päivittäistavarakauppa, kaksi päiväkotia ja koulu. Muutaman kilometrin päässä sijaitsevat Pasilan uudistettu asema ja kauppakeskus Mall of Tripla. Luonnonläheisen asuinalueen reunalle perustetaan puistovyöhyke. Yhdessä läheisen Keskuspuiston kanssa ne tuovat luonnon ja ulkoilumahdollisuudet osaksi arkea ja asumista.

Asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on 3–5/2023.

Helsingin Asumisoikeus Oy/Veturi