Havainnekuva kaksikerroksista rivitaloista, joiden sävyt ovat maanläheisiä.

Uudiskohde Helsingin Mellunkylään

Helsingin Asumisoikeus Oy Virtaranta tarjoaa uusia koteja vehreässä kaupunginosassa. Helsingin Asumisoikeus Oy Virtarantaan kuuluu 9 rivitaloa, joista taloissa G ja H on asuntoja yksiöistä kolmioihin, osassa sauna. Muut talot koostuvat perheasunnoista, 3-5 h + kt + sauna. Asuntoja on yhteensä 51 kpl. Talot ovat 2-kerroksisia. G-talossa on 2. kerroksessa luhtikäytäväosa, josta kulku osaan G-talon asuntoja.

Virtarannan asuntoihin on esteetön kulku ja maantasokerros on tilamitoitukseltaan esteetön. Luhtikäytäväosuuksilla maantasokerroksessa sijaitsevat asunnot ovat esteettömiä, mutta toisessa kerroksessa olevat asunnot eivät ole esteettömiä sisäänkäynnin osalta, tilavaraus tasonostimelle sijaitsee luhtikäytävällä.

Rivitalojen 2-kerroksisiin asuntoihin kuuluu huoneiston pohjapiirustuksen mukaan pihaterassi. Rivitaloasuntojen terassit ovat osin katettuja, osin pergolaa. Luhtikäytäväosien yksitasoisiin asuntoihin kuuluu maantasossa pihaterassi ja toisen kerroksen asunnoissa ranskalainen parveke.

Yhteiskäytössä oleva asukastila, pesuhuone ja kuivaushuone sekä asuntokohtainen lämmin irtaimistovarasto sijaitsevat G-rakennuksen maantasokerroksessa. Asuntokohtaiset kylmät varastotilat sijaitsevat tontilla, väestönsuoja (joka on normaaliajan irtaimistovarastona) sijaitsee rakennuksessa G maantasokerroksessa.

Yhtiössä on maalämpö ja yhtiö on savuton. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on 7-9/2023. Tontti on vuokrattu Helsingin kaupungilta.

Helsingin Asumisoikeus Oy Virtaranta