Havainnekuva vaaleansävyisistä kerrostalokohteista. Kohteessa on kolme erillistä kerrostaloa.

Uudiskohde Helsingin Kuninkaantammen alueelle

Kuninkaantammen luonnonläheiseen ympäristöön osoitteeseen Asetelmankatu 3 valmistuu 47 erikokoista asumisoikeusasuntoa. Kuninkaantammenkierron ja Asetelmankadun väliselle alueelle etelään viettävälle rinteelle rakennetaan 3- ja 4-kerroksisia taloja. Talojen väliin jäävällä pihakannella on suojaisat ulko-oleskelutilat.

Talot ovat puu/betonira­kenteisia kerrostaloja. Puuta käytetään rakennusten seinissä ja välipohjissa, pääosin julkisivuissa, täydentä­vissä rakennusosissa ja sisätilojen raakarakenteissa.

Perheasunnoissa on tilava keittiön ja olohuoneen yhdistävä keskeistila, joka luo avaruutta. Useista asunnoista avautuu näkymä kahteen suuntaan. Pientalomaista asumista korostaa pihayhteys, kaikissa asunnoissa on joko terassi tai parveke. Piha-alue on suunniteltu houkuttelevaksi kaikkina vuodenaikoina.

Yhteistilat on sijoitettu kellari-, maantaso- tai toiseen kerrokseen.

Kehittyvälle Kuninkaantammen alueelle valmistuu arviolta kesällä 2023 koulu ja päiväkoti aivan kohteen naapuriin. Myöhemmin valmistuu myös päivittäistavarakauppa, sekin naapurikortteliin. Alueella on mukavat ulkoilumahdillisuudet, mm. Palettilampi ja siihen rakennettava uimaranta, lampea ympäröivä kävelyraitti sekä piknikpuisto ja kaupunkiviljelypalstoja.

Kuninkaantammen alueelta on sujuvat yhteydet eri suuntiin busseilla, henkilöautolla, pyörällä ja jalan. Keskustasta tulee kävelypainotteinen. Kehäradan lähimmät asemat sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä. Liikenneyhteydet paranevat vielä tulevaisuudessa kun Raidejokeri ja tuleva liittymä Hämeenlinnanväylälle valmistuvat. Alueen pysäköinti tullaan pääosin sijoittamaan maan alle.

Kuninkaantammen alueella sijaitsee suuri rauhoitettu tammi, jonka Ruotsin Kuningas Kustaa III on tarinan mukaan istuttanut tammen alueelle 1700-luvulla vierailullaan Suomessa. Siitä on johdettu alueen nimistöä. Muu alueen nimistö johdattaa Suomen kuvataiteen kultakaudelle ja muistaa erityisesti nimekkäimpiä naistaiteiljoitamme.

Asuntojen arvioitu valmistuminen on 1-3/2024.

Helsingin Asumisoikeus Oy/Asetelmanpolku