Suoraan sisältöön

Usein kysyttyä


1. Miten haen järjestysnumeroa?2. Miten voin tarkistaa järjestysnumeroni?  3. Mistä kunnasta voin hakea asuntoa järjestysnumerollani? 

  Helsinki, Espoo, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Mäntsälä, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vihti muodostavat yhteisen hakualueen.

  1.1.2015 jälkeen haetulla yhteisen hakualueen järjestysnumerolla (181630 tai sitä suurempi) voit hakea asuntoa mistä tahansa hakualueen kunnasta. Ennen yhteiseen hakualueeseen liittymistä haettu järjestysnumero on voimassa siinä kunnassa, josta se on haettu.

  Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat muodostaneet yhteisen hakualueen järjestelmän alusta lähtien. Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Mäntsälä, Sipoo, Tuusula ja Vihti liittyivät yhteiseen hakualueeseen 1.1.2015. Kerava liittyi 1.1.2016 ja Porvoo 1.7.2017.4. Miten kauan järjestysnumero on voimassa?   

  Järjestysnumero on voimassa siihen saakka, kun sillä on saatu asumisoikeusasunto.

  Menetät järjestysnumeron, jos kieltäydyt kolme kertaa jo hyväksymästäsi asuntotarjouksesta siinä vaiheessa, kun yhtiö on lähettänyt asumisoikeuden hyväksymisesityksen kaupungille. Kieltäytymiseksi katsotaan myös, jos yhtiö on varannut asunnon sinulle etkä enää pyynnöistä huolimatta vastaa yhtiön yhteydenottoihin tai jätät toimittamatta pyydetyt lisäselvitykset. Menetetyn järjestysnumeron tilalle saat uuden järjestysnumeron.5. Voiko järjestysnumeron siirtää toiselle, esimerkiksi lapselle?   

Järjestysnumero on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtää.      6. Miten haen asumisoikeusasuntoa? 7. Voiko asumisoikeuden siirtää?  

  Asumisoikeuden haltija voi luovuttaa asumisoikeuden edelleen puolisolleen, suoraan etenevässä tai takenevassa polvessa olevalle sukulaiselleen tai sellaiselle perheenjäsenelle, joka luovutushetkellä asuu vakinaisesti huoneistossa.8. Voiko asumisoikeusasuntoa vaihtaa?  

  Asumisoikeusasuntoa voi vaihtaa, mutta vaihtoa varten sinulla tulee olla käyttämätön järjestysnumero. Voit joko hakea vapaita asumisoikeusasuntoja suoraan yhtiöiltä tai etsiä itse vaihtokumppanin.
11.02.2021 08:33