Suoraan sisältöön

Usein kysyttyä

1. Miten haen järjestysnumeroa?

  1. Kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta (www.hel.fi). Asiointiin tarvitset pankkitunnukset. Palvelussa voit hakea uutta järjestysnumeroa sekä tarkistaa voimassa olevan järjestysnumeron. Saat tiedon asiointikansiosi tapahtumista hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  2. Verkkolomakkeella järjestysnumerohausta, jolloin et tarvitse pankkitunnuksia, mutta sinun ei ole mahdollista seurata hakemuksesi tilannetta. Järjestysnumero lähetetään verkkolomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  3. Täyttämällä tulostettavan järjestysnumerohakemuksen, jonka saat joko asuntopalvelut-yksiköstä tai tulostettua asuntopalveluiden verkkosivuilta ja toimittamalla sen lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.


2. Miten voin tarkistaa järjestysnumeroni?

  1. Kaupungin sähköisessä asiointipalvelussa, jossa tunnistauduttuasi ja kirjoittauduttuasi sisään järjestysnumerohakemukselle, saat tiedon voimassaolevasta/-olevista järjestysnumeroistasi.

  2. Verkkolomakkeella hakualueen valinnan jälkeen kirjoittamalla henkilötunnuksesi hakulomakkeelle, saat tiedon voimassa olevasta/olevista järjestysnumeroistasi.

  3. Voit myös tarkistaa järjestysnumerosi soittamalla asuntopalvelut-yksikön asumisoikeuden asiakaspalvelunumeroon (09)310 13032 ma-to 9-11.


3. Mistä kunnasta voin hakea asuntoa järjestysnumerollani?

Helsingin seutu muodostaa yhteisen asumisoikeuden hakualueen. Porvoo liittyi hakualueeseen 1.7.2017. 1.1.2015 jälkeen haetuilla järjestysnumeroilla voi hakea asumisoikeusasuntoa minkä tahansa alueeseen kuuluvan kunnan alueelta huolimatta siitä, mihin alueen kuntaan olet järjestysnumerohakemuksesi osoittanut. Ennen yhteisen hakualueen muodostamista haetut järjestysnumerot ovat voimassa vain sen kunnan alueella, josta ne on aiemmin haettu

4. Miten kauan järjestysnumero on voimassa?

Järjestysnumero on voimassa niin kauan kuin hakija haluaa tai sillä on saatu asumisoikeus.

5. Voiko järjestysnumeron siirtää toiselle, esim. lapselle?

Järjestysnumero on henkilökohtainen eikä sitä voi siirtääAsumisoikeus:

6. Miten haen asumisoikeusasuntoa?

Järjestysnumeron saatuasi voit hakea asumisoikeusasuntoa ilmoittautumalla asumisoikeusasuntojen omistajille. Omistajien yhteystiedot löytyvät mm. tältä sivustolta, kohdasta 'etsi asuntoa'.

7. Voiko asumisoikeuden siirtää?

Asumisoikeuden haltija voi luovuttaa asumisoikeuden edelleen puolisolleen, suoraan etenevässä tai takenevassa polvessa olevalle sukulaiselleen taikka sellaiselle perheenjäsenelle, joka luovutushetkellä asuu vakinaisesti huoneistossa.(Laki asumisoikeusasunnoista 16.7.1990/650, 23§)

8. Voiko asumisoikeusasuntoa vaihtaa?

Asumisoikeusasuntoa voi vaihtaa, mutta vaihtoa varten sinulla tulee olla käyttämätön järjestysnumero. Voit joko hakea vapaita asumisoikeusasuntoja suoraan omistajalta tai etsiä itse vaihtokumppanin.
26.11.2020 10:43