Suoraan sisältöön

Miten haen asumisoikeutta

Asumisoikeuden hankkiminen tapahtuu seuraavasti: 

1. Hanki järjestysnumero

Järjestysnumeron voit hankkia Helsingin kaupungin kautta. Numeroa hakiessasi sinun tulee valita kunta, josta haluat hakea asuntoa. Helsingin seutu muodostaa yhteisen asumisoikeuden hakualueen. Järjestysnumerot ovat voimassa niin kauan kuin hakija haluaa tai sillä on saatu asumisoikeus.

1.1.2015 jälkeen haetulla järjestysnumerolla voit hakea asuntoa mistä tahansa Helsingin seudun kunnasta. Aiemmin haettu järjestysnumero on voimassa siinä kunnassa, josta se on haettu. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat muodostaneet järjestelmän alusta lähtien yhteisen hakualueen, joten asumisoikeuden haku on mahdollista näiden kolmen kunnan alueelta.

Järjestysnumeron saatuasi voit jättää asuntohakemuksen haluamallesi asumisoikeusyhtiölle.

*

2. Etsi sopiva asunto

Etsi sopiva asunto, tutustuen eri omistajien asuntoihin. Täytä hakemukset eri omistajille.

*

3. Odota tarjousta

Saat tarjouksen omistajalta, mikäli sopiva asunto vapautuu. Jos sinulla on kiinnostuneista pienin järjestysnumero, niin asunto varataan sinulle. 

*

4. Toimita tarvittavat selvitykset

Toimita tarvittavat selvitykset asunnon omistajalle, allekirjoita sopimus ja maksa asumisoikeusmaksu. Tämän jälkeen pääset muuttamaan uuteen kotiisi. 

Huom! Jos haluat asumisoikeusasunnon, sinun tarvitsee maksaa asumisoikeusmaksu, mikä on 10-15% asunnon arvosta. Asumisoikeusmaksun suuruus määräytyy asunnon koon ja neliöhinnan mukaan. 

 27.02.2018 08:04