Tiedote kuvataidelukioon hakeville 2019

Pääsykoetehtävien pisteitys

• Arvioinnin perusteet ja pisteitys näkyvät jokaisen tehtävän kohdalla tehtävänantopaperissa.

• Pääsykokeesta ja siihen liittyvästä ennakkotehtävästä saa 0 - 10 pistettä. Keskiarvosta saatava maksimipistemäärä on 10 pistettä. Näin ollen maksimipistemäärä on 20.

• Pääsykokeen pisteiden ja peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon summa on yhteensä pistemäärä, jonka osoittamassa järjestyksessä hakijoita otetaan koulun opiskelijoiksi.

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 13.6.2019

• Jos olet antanut hakulomakkeella sähköpostiosoitteesi, saat linkin henkilökohtaiseen tuloskirjeeseen, jossa näet valintatilanteesi. Jos sinut on hyväksytty koulutukseen, saat toisen sähköpostiviestin, jossa on linkki paikan vastaanottamiseen.

• Voit ottaa paikkasi vastaan sähköisesti saamallasi linkillä.

• Koulu lähettää sinulle lisäksi päätöksen opiskelijavalinnastasi. Kirjeestä saat tietoa saamastasi pistemäärästä ja kuinka monennelta sijalta sinut on kouluun valittu. Kirje lähetetään postin mukana vasta 13.6., joten sen saapumista voi joutua odottamaan useita päiviä.

• Luettelo kouluun hyväksytyistä on kotisivujen www.kuvatl.edu.hel.fi Ajankohtaista-palstalla, sekä koulun ulko-ovessa (os. Torkkelinkatu 6) klo 8.00 alkaen.
Luettelossa on vain niiden pyrkijöiden nimet, jotka ovat sähköistä hakulomaketta täyttäessään antaneet suostumuksensa tiedon julkaisemiseen.

• Suuren pyrkijämäärän takia tietoja ei anneta puhelimitse.

• Pisteitä ei anneta puhelimitse, vaan ne näkyvät joko saamastasi linkistä opintopolussa ja/tai kirjeestä, joka tulee kotiin.

• Pääsykoetöitä ei palauteta eikä toista koetilaisuutta järjestetä.
• Jos pääset kouluumme, tutustu huolellisesti kääntöpuolen ohjeisiin.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka otetaan vastaan Opintopolku.fi –palvelussa (www.opintoplku.fi). Jos olet antanut yhteishaun hakulomakkeella sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki lukiopaikan vastaanottamiseen. Ota opiskelupaikka vastaan heti. Huomaathan, että ilmoittautumisen ehdoton takaraja on torstai 27.6.2019 klo 16.15, jonka jälkeen menetät saamasi opiskelupaikan jonossa seuraavana olevalle.

• Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan mene koulun kotisivujen etusivulle www.hel.fi/kuvatl/fi ja valitse ajankohtaisista uutisista Helsingin kuvataidelukion uudet opiskelijat -uutinen. Sivulta löydät tietoja koulun aloitukseen liittyen, kuten oppimateriaalit ja lukiolaisen tietokone.

• Sivulta löydät myös ohjeet kesän ainevalintoja varten. Sinun tulee täyttää sähköinen ainevalintalomake. Täytä lomake viimeistään su 16.6 klo 21 mennessä. Lomakkeessa kysytään esimerkiksi mitä kieliä olet opiskellut ja haluaisit jatkaa lukiossa, mikä on katsomusaineesi, jne. Tietoja tarvitaan 1.jakson lukujärjestyksen tekemistä varten, jonka saat koulun alettua. Muut kurssivalinnat 1. vuodelle tehdään opo-tunneilla koulun alkaessa.

• Jos et pysty ottamaan opiskelupaikkaa vastaan Opintopolku –palvelussa voit myös ottaa sen tulemalla koululle joko to 13.6 tai pe 14.6 klo 11, tai soittamalla rehtori Tarja Arolle puh. 09 3108 2365 tai lukiosihteeri Elina Sokalle puh. 09 3108 2367 .

• Jos et jostain pysty itse opiskelupaikkaa vastaan voi myös sen tehdä koululla joko 13.6 tai 14.6 joko huoltajasi tai muu valtuuttama henkilösi

Kesän vapaaehtoiset infotilaisuudet koululla

• Infotilaisuus salissa Torkkelinkatu 6:ssa to 13.6. tai pe 14.6. klo 11-12. Infotilaisuudessa sinun on mahdollista tavata koulun rehtori, opinto-ohjaat ja oppilashuoltohenkilöstöä. Tilaisuudessa saat apua alustavien ainevalintojen tekemiseen. Tilaisuudessa täytetään sähköinen ainevalintalomake. Sama lomake löytyy koulun kotisivuilta ajankohtaista osiosta ja sen voi myös täyttää omatoimisesti kotona. Jos tulet kesän vapaaehtoiseen infotilaisuuteen tuo mukanasi peruskoulusta mahdollisesti saamasi opiskelutietolomake/tiedonsiirtolomake toiselle asteelle. Lomakkeen voi toimittaa myös koulun alettua syksyllä.

• Opiskeluhuollollinen vapaehtoinen infotilaisuus pidetään pe 14.6. klo 12. Tilaisuus on erityisesti suunnattu yksin muuttaville tai muualta Helsinkiin muuttaville. Saman sisältöinen tilaisuus pidetään myös elokuussa koulun alettua.

Koulu alkaa torstaina 8.8.2019 klo 9.30 osoitteessa Torkkelinkatu 6.

Hyvää lukuvuoden loppua ja alkavaa kesää!


Tiedote kuvataidelukioon hakeville 2019

Pääsykoetehtävät 2019

JAA