Yksityiskohta Clint Casanon maalauksesta

Rahaa, puuta ja paljon muuta – lukiodiplomeita esillä koululla ja nettigalleriassa!

Kuvataiteen lukiodiplomit täyttävät Torkkelin pääkoulun käytävät. Torkkelissa valmistui tänä lukuvuonna 60 kuvataiteen lukiodiplomia, ja niistä koottu näyttely on esillä 1.3.2021 saakka. Maaliskuussa osa kuvataiteen ja median diplomeista on koronarajoitusten salliessa esillä Kallion kirjastossa. Torkkelin kuvataiteen lukiodiplomeihin voi tutustua myös verkkonäyttelyssä.

Tänä vuonna kuvataiteen lukiodiplomeissa opiskelijat saivat pohtia muun muassa ihmisen ja muiden eläinten suhdetta, rahan merkitystä sekä puuta materiaalina ja taiteen aiheena. Lukiodiplomitehtävä Kokoelma innosti monia opiskelijoita tutkimaan keräämistä ja erilaisia kokoelmia.

Kuvataiteen lukiodiplomi on valtakunnallinen näyttökoe. Opetushallitus julkaisee vuosittain kuvataiteen lukiodiplomitehtävät, joista opiskelija valitsee yhden. Opiskelija työskentelee valitsemansa tehtävän parissa yhden kurssin ajan. Oman opettajan lisäksi lukiodiplomin arvioi ulkopuolinen asiantuntija. Lisää tietoa kuvataiteen lukiodiplomista Opetushallituksen sivuilta.