Suoraan sisältöön

Kestävä kehitys

Helsingin kuvataidelukion pääkoulu

Kestävän kehityksen ja ympäristökysymysten huomioiminen ovat jatkuvasti läsnä koulumme arjessa. Ne näkyvät useissa hankkeissa, eri oppiaineissa sekä pitkäjänteisessä sitoutumisessa ekotossutoimintaan, Vihreä lippu -ohjelmaan sekä OKKA-säätiön viitoittamiin kestävän kehityksen suuntaviivoihin.

Ekotossutoiminta

Ekotossut ovat ympäristökysymyksistä kiinnostuneita torkkelilaisia, jotka järjestävät erilasia tempauksia ja ovat tärkeässä roolissa esimerkiksi Vihreä lippu -projekteissa. Viime vuosina ekotossut ovat järjestäneet esimerkiksi plogging-tempauksen ja vierailun Vantaan jätevoimalaan.

Vihreä lippu

Torkkeli on ollut mukana Vihreä lippu -hankkeessa vuodesta 2007, ja 2011 koululle myönnettiin kestävän tason Vihreä lippu. Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja kansainvälinen ympäristömerkki. Toiminnassa kestävä kehitys ja ympäristökysymysten tarkastelu kietoutuu vaihtuviin projekteihin ja opiskelijoiden osallisuuteen, meidän koulumme tapauksessa Ekotossu-toimintaan. Kestävälle Vihreä lippu -tasolle pääsy on tunnustus pitkäjänteisestä ja vakiintuneesta Vihreä lippu -toiminnasta.

Aikaisempia Vihreä lippu -teemoja ovat olleet esimerkiksi jätteen synnyn ehkäiseminen, energian säästäminen, veden säästäminen ja terve elämä. Projekteista on jäänyt pysyviä käytäntöjä koulumme arkeen, esimerkkinä tarjottimien poistaminen ruokalasta tiskaukseen käytettävän veden ja energian säästämiseksi.


OKKA-säätiön Kestävän kehityksen sertifikaatti

Koulullemme on myönnetty arvostettu opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti. Sertifiointi tekee näkyväksi koulussa pitkään jatkuneen työn kestävän kehityksen edistämiseksi. Ensimmäisen kerran sertifikaatti myönnettiin koululle vuonna 2010. Uusimisauditointi on toteutettu onnistuneesti joka kolmas vuosi, viimeksi joulukuussa 2019.
08.04.2022 11:20