Hoppa till innehållet

BibliotekBibliotek

Biblioteket är ett hus med fakta och fiktion som är öppet för alla. I de trivsamma lokalerna finns ett stort utbud av material att läsa, titta och lyssna på utan kostnad. I alla bibliotek finns datorer för användarna. Dessutom ordnas mångsidigt program och evenemang både för barn och vuxna. 

Biblioteket är nära i Helsingfors. Vi har 37 bibliotek och två bokbussar som kör om kring på många ställen i staden. Dessutom har vi två patientbibliotek och fem serviceställen i Helsingfors stads servicecentraler.

I december 2018 får stadens bibliotekstjänster ett viktigt komplement då den nya tidens bibliotek, centrumbiblioteket Ode, öppnas vid Tölöviken. Ode blir en plats för möten, upptäcktsfärder och avkoppling. Det blir lätt att komma dit för att låna, lära sig och arbeta. Bekanta dig med Ode.

Helsingfors stadsbiblioteks öppettider och kontaktuppgifter finns på Helmet.fi.

Helmet-bibliotekskortet fungerar i över 60 bibliotek

Stadsbiblioteken i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda bildar tillsamman Helmet-biblioteket. Helmet-biblioteket har över 60 verksamhetsställen i huvudstadsregionen och det gemensamma bibliotekskortet fungerar i alla. Du får kortet avgiftsfritt i vilket Helmet-bibliotek som helst.

Vill du skicka broschyrer eller affischer till biblioteken?

Helsingfors stadsbibliotek har en logistikcentral som sänder ut böcker och annat material till alla bibliotek. Centralen finns i huvudbiblioteket i Böle. Du kan skicka informations- och marknadsföringsmaterial som broschyrer och affischer till centralen som sedan kan distribuera dem vidare till biblioteken. Tfn. 09 310 85204.

Bild: Helsingfros stad / Jussi Hellsten