Suoraan sisältöön

Yleiset kulttuuripalvelut

Yleiset kulttuuripalvelut vastaa kulttuurikeskuksista ja avustusten valmistelusta. Se vahvistaa helsinkiläisen ammattitaiteen toimintaedellytyksiä, lisää kaupunkilaisten osallisuutta taiteeseen ja kulttuuriin sekä edistää kulttuuristen oikeuksien toteutumista.

Yleiset kulttuuripalvelut tarjoaa kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja ja taidekasvatusta. Taiteilijoille se tarjoaa hyvin varustettuja esitystiloja ja ammattimaisen tuotantoympäristön.

Tehtäviin kuuluu myös kulttuuriavustusten valmistelu ja avustettavan kentän toimintaedellytysten parantaminen. Yleiset kulttuuripalvelut vastaa osaltaan kaupungin kulttuuripoliittisen kokonaisnäkemyksen tuottamisesta.   


Kulttuurikeskukset ja muut toimipaikat


Kantakaupunki

Annantalo
Annantalo on monitaiteinen lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus, jonka toiminnan päämuodot ovat taideopetus, näyttelyt ja erilaiset esitykset, tapahtumat ja työpajat. Annantalo kehittää taidekasvatustyötä myös valtakunnallisesti.

Caisa
Kansainvälinen kulttuurikeskus Kalliossa. Caisa edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta.

Eläintarhan huvila
Ulkomaisten taiteilijoiden residenssi Helsingin Hakaniemessä. Huvilan alakerrassa on yleisölle avoin, pysyvä porvariskotinäyttely.

Espan lava
Helsingin vilkkain kesätapahtumapaikka Esplanadin puistossa. Ilmaisia konsertteja, tanssiesityksiä ja muita kulttuuritapahtumia pääosin kesäkuukausina.

Harakan saari
Taiteilijoiden ja käsityöläisten työtiloja Kaivopuiston edustalla, Helsingin keskustassa. Kesäisin taiteilijat järjestävät saaren eri tiloissa yleisölle avoimia näyttelyitä.

Savoy-teatteri
Kansainvälinen konserttisali ja vierailunäyttämö keskellä Helsinkiä. Teatterissa on 750 paikkaa ja vuosittain noin 200 tapahtumapäivää..


Länsi- ja Pohjois-Helsinki

Kanneltalo
Läntisen Helsingin kulttuurikeskus. P-junalla Rautatieasemalta 13 min. Ohjelmistossa teatterialan ensi-iltoja, kantaesityksiä sekä kansainvälisiä vierailuja

Malmitalo
Pohjoisten ja koillisten kaupunginosien kulttuurikeskus. Malmitalon ohjelmaan kuuluu monipuolisesti teatteria, konsertteja, näyttelyitä sekä elokuvia.


Itä-Helsinki

Stoa
Itä- ja Kaakkois-Helsingin alueen kulttuurikeskus. Stoan ohjelmatarjonnan kärjessä ovat tasokkaat koti- ja ulkomaiset nykytanssi- ja nykysirkusesitykset.

Vuotalo
Helsingin itäisin kulttuurikeskus metron päätepisteessä, urbaanin kaupunkiluonnon keskellä. Ohjelmistossa on konsertteja, lastentapahtumia, elokuvia, teatteria ja galleriatoimintaa.

Kulttuurin avustukset

Helsinki tukee kaupungin taide- ja kulttuurielämää jakamalla avustuksia noin 17 miljoonaa euroa vuosittain. Haettavana on taide- ja kulttuuriavustuksia pysyväis- tai projektiluonteiseen toimintaan sekä kehittämisavustuksia 1-3 vuotisiin hankkeisiin. Lisäksi kaupunki avustaa taiteen perusopetusta antavia oppilaitoksia ja järjestää tarpeen mukaan avustusmäärärahojen erillishakuja.Lue lisää kulttuurin avustuksista