Suoraan sisältöön

Tietoa meistäHelsinki on vetovoimainen ja elinvoimainen kaupunki. Se tarjoaa tapahtumia, elämyksiä, tiloja, virikkeellisiä alueita ja taidekokoelmia, tukea kansalaistoiminnalle, oppimiselle ja kasvatustyölle sekä asiantuntijapalveluja. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala haluaa tukea kaupunkilaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia, aktiivista kansalaisuutta ja sivistystä.

Helsinki on erityisesti ihmisten kaupunki, ja paras kaupunki nuorille ja lapsille. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla korostuu vapaus. Vapaus valita, olla oma itsensä ja vapaus tehdä sitä, mikä kiinnostaa eniten.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala jakautuu neljään kokonaisuuteen, jotka ovat kirjasto, kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Kulttuuripalvelukokonaisuus sisältää HAM Helsingin taidemuseon, kaupunginmuseon, kaupunginorkesterin, kulttuurikeskukset ja kulttuurin edistäminen -palvelun. Näiden lisäksi kulttuuripalvelukokonaisuus vastaa kaupungin kulttuuripolitiikasta.

Kirjastopalvelut sisältää kaupunginkirjaston sekä sen vastuulla olevat valtakunnalliset kehittämispalvelut Suomen yleisille kirjastoille. 

Liikuntapalvelukokonaisuus vastaa liikunnasta ja liikuntapolitiikasta sekä liikunnan järjestämisestä ja liikuntapaikoista sekä leirintäalueesta.

Nuorisopalvelukokonaisuus huolehtii nuorisotyöstä ja nuorisopolitiikasta.