Suoraan sisältöön

Stadin juhlaorkesteri

Stadin Juhlaorkesteri on taas varattavissa keikoille elokuusta 2021 alkaen

Komea ja virkeä Stadin Juhlaorkesteri 2021 lähtee keikoille asukkaiden ja stadin tilaisuuksiin! Varaa orkesteri vaikka pihakonserttiin.

Stadin juhlaorkesteri koostuu timanttisista muusikoista, jotka soittavat sielukasta ja mukaan kutsuvaa suomalaista rytmimusiikkia. Ohjelmistossa niin uusia kappaleita kuin perinteistä iskelmää.

Orkesterin riveissä ovat mukana:

Laura Sippola (piano, laulu) toimii orkesterin johtajana. Sippola on pitkän linjan pianisti-laulaja-lauluntekijä, joka on julkaissut seitsemän sooloalbumia. Hän on toiminut pianistina mm. Maritta Kuulan, Tuure Kilpeläisen ja John McGregorin kokoonpanoissa.

Joska Josafat liikkuu laulajana tyylilajista toiseen. Kansanmusiikki, rytmimusiikki, rock- ja pop tai keskiaikaiset virret ovat vieneet laulajaa häihin, hautajaisiin, klubeille ja festareille ympäri Suomen. Uuden laulun etsintä on hänelle luonnollinen tarve; liikettä, jossa on hyvä hengittää.

Sami Nieminen on monissa liemissä keitetty urkuri, joka on tuttu mm. Nieminen & Litmanen kokoonpanosta. Nieminen myös soittaa kitaraa ja laulaa, bravuurinaan perinteinen iskelmä.

Teemu Kallio on opiskellut kitaransoittoa Lontoossa. Suomeen palattuaan hän on toiminut niin kitaransoiton pedagogina kuin muusikkona.

Samuel Leminen (kitara, laulu) on bluesin, progen, folkin, rockin ja maailmanmusiikin parissa viihtyvä musiikin sekatyömies, joka on tuttu mm. yhtyeistä Wasami, Inner Light Orchestra, Cherry & The Vipers ja The Rattlesnake Sneakers.

Jari Pesonen on klassisen koulutuksen saanut kontrabasisti soittaen niin RSO:n, Vantaan Viihdeorkesterin kuin Tampereen filharmonian riveissä. Musiikillinen seikkailu on jatkunut rockin, popin ja jazzin maailmassa, yhtyeinä mm. Outo Lintu, Kostajat sekä useat jazz-pumput.

Abdou Niang on perkussionisti monessa polvessa. Senegalista 10 vuotta sitten Suomeen tullut lyömäsoitintaituri on soittanut mm. Asamaan, Galaxyn sekä Mama African riveissä. Hän on myös säestänyt lukuisissa sabar-workshopeissa.

Mikko Savolainen on rumpalina psykedeeliseen groovepataan pudonnut musiikillisrytmisessä vuoristoradassa voimakkaasti eläytyvä lempeä ruoska. Tyylilajista toiseen mm. yhtyeissä Spiha, Calculator, Dark Sun , Sub Rosa, Rattlesnake Shakers, Jet Z pOP.

Stadin juhlaorkesteri on tilattavissa yleisölle avoimiin ja maksuttomiin tapahtumiin elokuusta 2021 alkaen. Yhtye keikkailee koronarajoitusten mukaisesti, esimerkiksi talojen pihoilla parvekekonsertein tai muulla tavalla, jolloin tarvittavat turvatoimet toteutuvat. Rajoitusten poistuttua Stadin Juhlaorkesteri keikkailee jälleen tuttuun tapaan kaupunginosien ja eri toimijoiden tuottamissa tapahtumissa. Yhtyeen keikkoja voi seurata myös striimattuna Helsinki-kanavalla.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala vastaa orkesterin esiintymispalkkioista. Tapahtumajärjestäjän vastuulla on huolehtia muista tapahtuman tuotantokuluista kuten äänentoistosta, sähköistä ja esiintymistilasta sekä kuljetuskustannuksista (max 160 €).

Varaustiedusteluja voi tehdä sähköisellä lomakkeella.

Lisätiedot ja tiedustelut: stadinjuhlaorkesteri@hel.fi ja kulttuurikeskus Caisa puh. 09 310 80008.