Suoraan sisältöön

Stadin Juhlaorkesteri

Stadin juhlaorkesterin kuusi muusikkoa yhteiskuvassa.


Stadin Juhlaorkesteri on varattavissa keikoille 

Vuosittain uudistuva, ammattimuusikoista koostuva Stadin Juhlaorkesteri on jo parin vuosikymmenen ajan ilahduttanut ja viihdyttänyt kaupunkilaisia niin erilaisissa kaupunginosajuhlissa ja kaupunkikulttuurin tapahtumissa kuin esimerkiksi palvelutaloissa, sairaaloissa ja leikkipuistoissakin.

Helsinkiläiset voivat tilata orkesterin esiintymään yleisölle avoimiin ja ilmaisiin tapahtumiin aikavälillä 30.7.2022-19.2.2023.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala vastaa orkesterin esiintymispalkkioista. Tapahtumanjärjestäjän vastuulla on huolehtia muista esiintymisen tuotantokuluista kuten äänentoistosta, sähköistä ja esiintymistilasta sekä kuljetuskustannuksista (maksimi hinta 350 euroa).


Vuoden 2022 orkesteri

Rytmimusiikista ammentava orkesteri esittää svengaavia ja sielukkaita pääasiassa instrumentaalisia tulkintoja tutuista ja vähemmän tunnetuista kappaleista yli genrerajojen aina jazzin, folkin, rockin ja populäärimusiikin ääreltä elokuvamusiikin klassikoihin ja latinalaiseen musiikkiin asti. Konserttien sisältö sovitetaan aina kunkin tilaisuuden hengen mukaiseksi.

Orkesterin riveissä on ennenkin nähty ja kuultu lukemattomia ykkösrivin muusikoita, eikä vuoden 2022 kokoonpano poikkea linjasta:

  • Didier Selin toimii tämänkertaisen Stadin Juhlaorkesterin kapellimestarina. Hän on vaikuttanut maailmalla menestyneen Nicole Willis & The Soul Investigatorsin ja lukuisten muiden artistien musiikkituottajana (mm. Yona, Kari Tapiiri, Jimi Tenor, MC Taakibörsta, Ceebrolistics). Didier on myös valtakunnallisesti arvostettu DJ ja oli perustamassa kansainvälisesti arvostettua Timmion Records -levymerkkiä.
  • Jan Pethman (rummut) on ansioitunut mm. Ultra Bran, Maija Vilkkumaan ja The Hypnomenin rytmittäjänä, jonka tahdissa muutkin muusikot pääsevät poikkeuksetta loistamaan osaamisellaan.
  • Kaj ”Kaitsu” Kääriäinen (kitara, laulu) on tehnyt vuosien varrella pitkän ja vaikuttavan uran etenkin Plutonium 74:n ja Lohkareen riveissä, mutta keikkailee aktiivisesti myös itsenäisesti eri puolilla Suomea. Hän vetää aika ajoin lauluosuuksia Stadin Juhlaorkesterissa.
  • Kokenut ja monipuolinen John Vihervä (basso) on jättänyt jälkensä lukuisiin bändeihin, kuten Club Merano, Accu, Käsityöläiset ja Stratovarius, joista jälkimmäistä hän oli perustamassa. Vihervä on soittanut myös Pepe Willbergin, Ben Granfeltin ja Tommi Läntisen yhtyeissä.
  • Sergio Picasso (bassoklarinetti) tuo taitavalla soitollaan kokonaisuuteen mukaan vahvoja vaikutteita etenkin Espanjasta, jossa hän on aiemmin elämässään asunut ja musisoinut.
  • Mikael Kakko (piano, kosketinsoittimet) on tämänkertaisen Stadin Juhlaorkesterin salainen ase ja suurelta yleisöltä piilossa ollut helmi, joka on vain antanut odottaa pääsyään estradeille.

Stadin Juhlaorkesteria koordinoi Joonas Kervinen satojen konserttien ja kymmenien festivaalien (mm. Funky Elephant, Maailma kylässä, Flow) sekä muiden projektien tuotannollisella kokemuksella. Hän on toiminut myös deejiinä, toimittajana ja radiojuontajana sekä matkailualalla.


Lisätietoa

Varaustiedustelut: stadinjuhlaorkesteri@hel.fi

Ajankohtaiset tiedot tulevista keikoista ja orkesterin kuulumisista saat seuraamalla Stadin Juhlaorkesterin virallista Facebook-sivua.


Kuvia

Stadin Juhlaorkesteri #1, vaaka: web (2048 x 1367 px) / hi-res (6016 x 4016 px)

Stadin Juhlaorkesteri #2, vaaka: web (2048 x 1365 px) / hi-res (6024 x 4016 px)

Stadin Juhlaorkesteri #3, pysty: web (1638 x 2048 px) / hi-res (3843 x 4804 px)

Stadin Juhlaorkesteri #4, vaaka: web (2048 x 1367 px) / hi-res (5805 x 3875 px)

Stadin Juhlaorkesteri #5, pysty: web (1638 x 2048px) / hi-res (5020 x 4016 px)

Stadin Juhlaorkesteri #6, vaaka: web (2048 x 1367 px)/ hi-res (6016 x 4016 px)


Valokuvat: Sami Mannerheimo