Suoraan sisältöön

Stadin juhlaorkesteri

Stadin juhlaorkesteri 2020. Kuva: Paula Virta

Stadin Juhlaorkesteri on täällä taas! Varaa jammaajat vaikka pihakonserttiin.

Tämän vuoden orkesteri koostuu timanttisista muusikoista, jotka soittavat tanssittavaa ja sielukasta rytmimusiikkia. Tyylisuuntina lähimpänä ovat soul, blues ja funk. Ohjelmistosta löytyy myös rappia ja jazzia.

Orkesterin riveissä ovat tänä vuonna:

  • Julius Heikkilä (orkesterin kapellimestari, kitara), joka toimii yhtyeen tämän vuoden kapellimestarina ja on vaikuttanut rytmimusiikin kentällä mm. seuraavissa yhtyeissä Nicole Willis Banda Palomita, Sound & Fury, Jimi Tenor Band, Marjo Leinonen Huff 'n' Puff, Afrojazz Quintet, Them Bird Things.
  • Leevi Priha (laulu), jonka muusikon polku alkoi rap-kollektiivi SBB:n kanssa v.2009 Beats and sounds- kilpailun myötä ja on toiminut mm. Oulunkylän Seurahuone Bändin OSB:n solistina (2013-2016) ja Dimjami- yhtyeessä.
  • Robbie Hill (laulu, kitara) skotlantilainen kitaristi ja laulaja, joka on yksi sukupolvensa lahjakkaimpia bluesin tulkitsijoita.
  • Eero Savela (trumpetti), joka on soittanut useissa eri kokoonpanoissa mm. Bad Ass Brass Band, Soul Captain Band, the Soul Investigator, Paukkumaissi, Plutonium 74, Aiyekooto & the Afrobeat International, Maradentro, Frankosun & the Family, Atmosfärg, Astro Can Caravan, Peloton.
  • Heikki "Heppi" Keskinen (saksofoni) on tuttu lukusista kokoonpanoista ja levytyksistä muun muassa J.Karjalainen & Mustat lasit, Sleepy Sleepers, Leningrad Cowboys, Pekka Pohjola.
  • Juuso Kontiola (kosketinsoittimet) on ollut mukana useissa yhtyeissä ja projekteissa. Hänen yhtyeensä Pea Souperin debyyttialbumi julkaistiin joulukuussa 2017.
  • Ari "Fisu" Kala (basso) on soittanut yhtyeissä kuten Eternal Erection, Veeti Kallio Band, Piirpauke feat. Jukka Tolonen, Faustburger, Danny & Islanders, Adult Nuthouse, Fishmachine.
  • Tom Nekljudow (rummut) on soittanut lukuisissa kokoonpanoissa 70-luvulta lähtien, joista tunnetuimpia ovat Piirpauke ja Juhani Aaltosen trio.

Stadin juhlaorkesteri on tilattavissa yleisölle avoimiin ja maksuttomiin tapahtumiin 31.12.2020 saakka. Yhtye keikkailee kesän koronarajoitusten mukaisesti, esimerkiksi talojen pihoilla parvekekonsertein tai muulla tavalla, jolloin tarvittavat turvatoimet toteutuvat.

Rajoitusten poistuttua Stadin Juhlaorkesteri keikkailee jälleen tuttuun tapaan kaupunginosien ja eri toimijoiden tuottamissa tapahtumissa. Yhtyeen keikkoja voi seurata myös striimattuna Helsinki-kanavalla.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala vastaa orkesterin esiintymispalkkioista. Tapahtumajärjestäjän vastuulla on huolehtia muista tapahtuman tuotantokuluista kuten äänentoistosta, sähköistä ja esiintymistilasta sekä kuljetuskustannuksista (max 160 €).

Varaustiedusteluja voi tehdä sähköisellä lomakkeella.

Lisätiedot ja tiedustelut: stadinjuhlaorkesteri@hel.fi, puh. 310 21502