Suoraan sisältöön

Kurssit


Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo järjestävät kursseja lapsille ja nuorille. Kursseille voi osallistua sekä osana koulupäivää että vapaa-ajalla. Laajin kurssivalikoima löytyy Annantalosta. Caisa järjestää myös aikuisille suunnattuja kursseja.

Ajankohtaisen kurssitarjonnan voit tarkistaa ko. talon omalta verkkosivustolta. Kurssit toimivat matalan kynnyksen periaatteella ja ovat osallistujille edullisia tai maksuttomia.


Lasten ja nuorten vapaa-aika

Annantalon vapaa-ajan taidekurssit

Annantalon taidekursseilla helsinkiläiset lapset ja nuoret opiskelevat taiteilijaopettajien johdolla. Annantalo tarjoaa opetusta 14 taiteenlajissa. Kurssitarjonnassa on lyhytkursseja, lukukauden tai lukuvuoden mittaisia sekä vuodesta toiseen jatkuvia taidekursseja. 
Lue lisää

Vuotalon vapaa-ajan kurssit

Vuotalo tarjoaa ilta- ja viikonloppukursseja lapsille ja nuorille vaihtuvilla sisällöillä. Vuotalossa toimii myös venäjänkielisille lapsille suunnattu taidepaja. 
Lue lisää

Operaatio Pulssi!

Operaatio Pulssi! tarjoaa 12–18-vuotiaille maksutonta vapaa-ajantoimintaa kuten kursseja, tapahtumia ja kohtaamispaikkoja Malminkartanon, Kannelmäen ja Haagan alueilla (Länsi-Pulssi) sekä Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Jakomäen alueilla (Koillis-Pulssi). Suuri osa toiminnasta on suunniteltu ja toteutettu yhdessä nuorten kanssa. 
Lue lisää

 

Taidekasvatus koulussa

5x2-taidekurssit 

Kursseilla alakoulujen oppilaat tutustuvat pienryhmissä johonkin taiteen alueeseen ammattitaitoisen taiteilijan opastuksella. 5x2-taidekurssien tarkoituksena on tukea koulujen omaa taidekasvatusta. Opetusta tarjoavat Annantalo, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo. 
Lue lisää

Kulttuurikurssit

Kulttuurikurssit on suunnattu Helsingin yläkouluille, lukioille sekä toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille. Ne ovat opetukseen integroitavia teemallisia kokonaisuuksia. Kursseilla perehdytään elämän eri osa-alueisiin taiteen avulla. Kurssien tavoitteena on tarjota mielekkäitä välineitä maailman hahmottamiseen. 
Lue lisää

 

Galleriatyöpajat

Annantalon, Stoan ja Vuotalon vaihtuviin näyttelyihin kuuluu usein koululuokille suunnattuja työpajoja.

 

Monikulttuuriset kurssit ja työpajat

Caisa järjestää monikulttuurisuuteen ja kansainvälisyyskasvatukseen liittyviä kursseja ja työpajoja, jotka on suunnattu päiväkotilapsille, koululaisryhmille ja eri kulttuureista kiinnostuneille aikuisille. Lue lisää