Suoraan sisältöön

Liikunta

Huom!

Liikuntapaikkoja aukaistaan asteittain

Ulkoliikuntapaikat
- Ulkoliikuntakentät ovat avautuneet myös ohjatun seuratoiminnan osalta 14.5.
- Uimaranta kausi alkaa normaalisti 1.6.
- Rastilan leirintäalue aukeaa asiakkaille 1.6.
- Kaunissaaren ja Pihlajasaaren saunojen ja mökkien vuokraus alkaa 1.6.
- Pirkkolan, Oulunkylän ja Ruskeasuo liikuntapuistot myös sisäliikuntatilojen osalta aukeavat rajoitetuilla aukioloajoilla 1.6.
- Uimastadion aukeaa rajoitetuilla aukioloajoilla 1.6., paitsi lasten allas, joka avataan, kun sen remontti on valmis
- Kumpulan maauimala aukeaa rajoitetuilla aukioloajoilla 1.6.

Sisäliikuntapaikat
- Töölön kisahalli, Liikuntamylly, Latokartanon liikuntahalli, Maunulan liikuntahalli aukeavat rajoitetuilla aukioloajoilla 1.6.
- Pirkkolan uimahalli aukeaa rajoitetuilla aukioloajoilla 1.6.
- Itäkeskuksen uimahalli aukeaa rajoitetuilla aukioloajoilla 8.6.
- Myllypuron ja Talin jalkapallohallit aukeavat rajoitetuilla aukioloajoilla 1.6.


Kaupungilla on 12 kuntosalia ja viisi voimailusalia ympäri Helsinkiä, sekä useita ulkokuntosaleja lähiliikuntapaikoissa. Tsekkaa tiedot sivuilta kunto- ja voimailusalit ja lähiliikuntapaikat.

Liikuntapalveluiden hallinnassa on noin 70 liikuntahallia tai -salia, niiden joukossa esim. kolme jäähallia, neljä uimahallia ja yksi ratsastushalli. 
Sisäliikuntapaikat

Liikuntapalveluiden monipuolisten ulkoliikuntamahdollisuuksien kirjosta löytyy muun muassa liikuntapuistoja, urheilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja, maauimaloita, uimarantoja, tenniskenttiä, kuntoratoja, luistelukenttiä, tekojääkenttiä, latuja sekä talviuintipaikkoja. 
Ulkoliikuntapaikat

Liikunnanohjaajat ohjaavat erityisosaamista ja ammattitaitoa vaativia liikuntaryhmiä kaikenikäisille ja -kuntoisille kaupunkilaisille lukuisissa toimipisteissä ympäri Helsinkiä.
Liikuntakurssit

Hyvinvointia tukevista liikuntapalveluista löytyy lähiöliikuntaa, kuntotestausta, kuntosaliohjelmien laadintaa, laiteopastusta, liikuntaneuvontaa sekä useita liikuntaohjeita ja -esitteitä.
Hyvinvointia tukevat liikuntapalvelut

Helsinkiläiset liikunta- ja urheiluseurat järjestävät toimintaa useissa lajeissa. Liikunta- ja erityisjärjestöt voivat hakea avustusta toimintaansa.
Seurat

Liikuntapalvelut myöntää vuoroja viraston omiin liikuntatiloihin ja Kasvatuksen ja koulutuksen koulujen liikuntasaleihin. 
Liikuntatilojen varaaminen