Suoraan sisältöön

Kirjastot


Helsingissä kirjasto on lähellä. Sen takaavat 37 toimipistettä ja kaksi ympäri kaupungin kulkevaa kirjastoautoa. Palvelua on saatavilla lisäksi neljässä potilaskirjastossa ja viidessä palvelupisteessä Helsingin kaupungin palvelukeskuksissa. 

Joulukuussa 2018 avattiin Töölönlahdelle kirjastoista uusin keskustakirjasto Oodi. Oodi on paikka kohtaamisille, löytöretkille ja rentoutumiselle. Sinne helppo tulla lainaamaan, oppimaan ja työskentelemään. Tutustu Oodiin tästä.  

Helsingin kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot löydät löytyvät helmet.fi:stä


Helmet-kirjastokortti käy yli 60 kirjastossa

Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot muodostavat yhdessä Helmet-kirjaston. Helmet-kirjastolla on yhteinen kirjastokortti, joka käy pääkaupunkiseudun kaikissa yli 60 toimipisteessä. Kirjastokortin saat mistä tahansa em. kirjastosta. Kortti on maksuton.  

Kysy.fi-tietopalvelu käytössäsi

Kirjaston kysy.fi-tietopalvelussa voi kysyä mitä vain. Vastaus julkaistaan verkossa ja lähetetään sinulle halutessasi sähköpostiin. Helsingin kaupunginkirjasto vastaa useimpiin kysymyksiin, mutta myös lukijat voivat vastata. Kirjautumalla palveluun sinäkin voit vastata ja kommentoida.

Haluatko lähettää esitteitä tai julisteita kirjastoihin?

Helsingin kaupunginkirjastolla on logistinen keskus, lähettämö, josta lähetetään kirjoja ja muuta materiaalia kaikkiin kirjastoihin. Lähettämö on Pasilassa, pääkirjastossa. Erilaisia viestintä- ja markkinointimateriaaleja, kuten esitteitä ja julisteita, voi pyytää lähettäväksi kirjastoihin tätä kautta. Lähettämön puhelinnumero on 09 310 85204. 

Kuva: Helsingin kaupunki / Jussi Hellsten