Suoraan sisältöön

Osallistu ja vaikuta

Kuntalaki velvoittaa kaupunkia pitämään huolta siitä, että kaupungin asukkailla ja erilaisten palveluiden käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan.

Lue lisää Helsingin kaupungin tarjoamista osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksista.

Tapahtumien järjestäminen

Oletko aikeissa toteuttaa taide-, kulttuuri- tai kaupunkitapahtuman? Tarvitseeko liikuntaseurasi starttirahaa? Kaupunki avustaa monipuolisesti toimintaa ja tapahtumia, jotta tarjonta olisi monimuotoista ja kaikkien saavutettavissa. 

Lue lisää taiteen ja kulttuurin avustuksista
Liikunnan avustukset
Tapahtumajärjestäjän ohjeet

Lähetä palautetta

Voit osallistua ja vaikuttaa myös lähettämällä meille palautetta palautelomakkeella. Palautelomakkeen lisäksi saamme tietoa asiakkaiden kokemuksista esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyillä, asiakasraatien avulla ja sosiaalisen median kautta.

Nuorten osallistuminen ja vaikuttaminen

Helsinki edistää kaupungissa toimivien nuorisojärjestöjen ja nuorten ryhmien toimintaedellytyksiä ja nuorten yhteiskunnallisen osallistumisen ja vaikuttamisen keinoja sekä auttaa järjestöjä turvaamaan toimintansa sekä tukee myös vapaiden toimintaryhmien projekteja.

Kaupungilla on ympäri kaupunkia noin sadan toimipaikan verkosto, joista järjestöt ja ryhmät voivat anoa käyttövuoroja.

Kumppanuusyksikkö valmistelee nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille myönnettäviä avustuksia koskevat asiat, sekä tukee nuorisojärjestöjen ja nuorten ryhmien toiminnan kehittämistä. 

Nuorisopalvelujen Av-lainaamo sekä monistamo ja taittopaja tarjoavat käyttö- ja lainapalveluja.