Suoraan sisältöön

Kuvausluvat

Kuvaaminen kirjastoissa

Kaikki Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteet ovat kaikille avoimia julkisia tiloja, joissa saa kuvata. Jos tarvitset apua kuvauspaikan valinnassa, ota yhteyttä kirjaston viestintään. Jos tiedät jo kirjaston, jossa haluat kuvata, voit ottaa yhteyttä suoraan kyseisen kirjaston johtajaan. Kirjastonjohtajien yhteystiedot löytyvät kirjastoittain HelMet -palvelusivustolta.

Kuvaajien on kohteliasta huomioida kirjaston asiakkaat: heillä on oikeus asioida kirjastossa rauhassa. On huomaavaista kysyä lupa kirjaston asiakkailta, jos heitä kuvataan. Erityistä huomiota täytyy kiinnittää alle 18-vuotiaisiin lapsiin ja nuoriin: lasten ja nuorten vanhemmilta täytyy aina kysyä lupa lapsen tai nuoren kuvaamiseen.

Kuvaaminen museoissa

Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16, Hakasalmen huvilassa, Työväenasuntomuseossa, Ratikkamuseossa ja Ruiskumestarin talossa saa kuvata. Ilmoitathan tulostasi etukäteen tiimivastaava Ari-Matti Helkapalolle, arimatti.helkapalo@hel.fi tai 040-533 7238. Ennakkoilmoitus on tarpeen, jotta voimme mahdollisimman hyvin huomioida sekä museovieraiden viihtyvyyden että kuvausten sujuvuuden. Lapsen tai nuoren kuvaamiseen täytyy aina kysyä vanhemman lupa.

HAM Helsingin taidemuseossa saa kuvata, mutta joidenkin näyttelyiden kuvaaminen saattaa olla kielletty. Ilmoitathan tulostasi etukäteen tiedottaja Karri Buchertille, 050 304 6707, karri.buchert@hel.fi jotta voimme varmistaa kuvausluvan ja huomioida sekä museovieraiden viihtyvyyden että kuvausten sujuvuuden. Lapsen tai nuoren kuvaamiseen täytyy aina kysyä vanhemman lupa.

Kuvaaminen liikuntapaikoilla

Kuvaaminen julkisilla paikoilla on sallittua. Sisäliikuntapaikoissa voi kuvata ihmisiä, jos yleisöllä on niihin pääsy. Ulkouimaloissa kuvaaminen edellyttää lähtökohtaisesti kuvauslupaa. Kuvaaminen on sallittua asiakastiloissa kuten kahviossa. Lue tarkemmat ohjeet täältä.

Kuvaaminen kulttuuritaloissa

Esitysten tai tilojen kuvaamiseen kulttuuritaloissa tarvitaan aina lupa. Ole yhteydessä talon henkilökuntaan: Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Savoy-teatteri, Stoa ja Vuotalo.