Suoraan sisältöön

Avustukset

Iloisia ihmisiä kadulla

Kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia ei peritä takaisin

Koronaviruksesta aiheutuneen toiminnan sulkemisen ja peruuntumisen vuoksi kaupunki on päättänyt, ettei jo myönnettyjä kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia peritä takaisin, jos toiminnan loppuminen tai toteutumattomuus johtuu koronavirusepidemiasta.Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan eri jaostot (kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojaosto) tekevät tarkemmat ohjeet ja päätökset kevään aikana.

Avustuksia voi siirtää käytettäväksi myöhäisempään ajankohtaan, jopa ensi vuoden kevääseen. Lisäksi hankkeiden sisältöä voi muuttaa matalalla kynnyksellä. Kaupunki huomioi tilanteen, joustaa avustusten käytössä ja ymmärtää vaikeutuneita ja muuttuneita olosuhteita.

Terveysturvallisuussuunnitelmalomake yhteistyökumppaneille

Lomake on tarkoitettu harrastustoiminnan aloittavien järjestöjen, seurojen ja muiden kumppaneiden täytettäväksi. Täyttämis- ja palautusohjeet löytyvät lomakkeesta.

Sähköisesti täytettävä lomake (lomake päivitetty 18.5.2021)

Linkki tulostettavaan lomakkeeseen (lomake päivitetty 18.5.2021)


Helsinki tukee kaupunkilaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia, aktiivista kansalaisuutta ja sivistystä myöntämällä avustuksia:

Kulttuurin avustukset

Kaupunki tukee kaupungin taide- ja kulttuurielämää jakamalla taide- ja kulttuuriavustuksia sekä kehittämisavustuksia ja avustamalla taiteen perusopetusta antavia oppilaitoksia.  

www.hel.fi/kulttuurinavustukset

Liikunnan avustukset

Urheiluseuroille kaupunki myöntää toiminta- ja tilankäyttöavustuksia sekä tukee muita liikuntaa edistäviä yhdistyksiä ja suunnistuskarttojen painattamista.  

www.hel.fi/liikunnanavustukset

Nuorisotoiminnan avustukset

Helsinkiläisille nuorisotoimintaa harjoittaville yhdistyksille kaupunki myöntää toiminta-, palkkaus- ja loma-aikojen leiriavustuksia sekä projektiavustuksia.  

www.hel.fi/nuorisonavustukset

Hae kulttuurin, liikunnan ja nuorisotoiminnan avustuksia Helsingin kaupungin Sähköinen asiointi -palvelussa.


Kuva: Helsinki Material Bank