Suoraan sisältöön

Job’d: Palkkaa nuoria avuksi tapahtumiin

Helsingissä tapahtumia järjestävillä on nyt mahdollisuus osallistua nuorten työllistämiseen ja tarjota nuorille ensimmäisiä työkokemuksia tulevissa tapahtumissaan. Tapahtumanjärjestäjälle toiminta on maksutonta, sillä Job'd-mallin kautta työllistetyn nuoren palkan maksaa kaupunki. Nuoret työskentelevät tapahtumissa avustavissa tehtävissä eikä korvaa muuta tapahtumahenkilökuntaa.

Job’d on yhteiskunnallista lisäarvoa tuottavaa työtä, joista nuoret saavat arvokasta työkokemusta. Toimintamallin ovat kehittäneet Helsingin kaupunki ja Me-säätiö.

Miksi?

Ensimmäisten työkokemusten hankkiminen on haastavaa. Työllistämällä nuoren tapahtumaan tapahtumanjärjestäjä tarjoaa nuorelle tärkeän työkokemuksen, joka lisää hänen osaamistaan ja edesauttaa nuoren pääsyä työelämään.

Tapahtumanjärjestäjät saavat puolestaan tapahtumiinsa innokasta työvoimaa ja lisäkäsiä avustaviin tehtäviin. Lopputulemana Helsingissä koetaan entistäkin sujuvammin toteutettuja, kaupunkilaisia ilahduttavia tapahtumia.

Miten mukaan?

Halukkaat tapahtumanjärjestäjät ilmoittautuvat mukaan tällä lomakkeella.

Hakulomake

Tapahtumanjärjestäjän tulee ilmoittaa kiinnostuksensa tarjota nuorille työtä mahdollisimman ajoissa, kuitenkin viimeistään neljä viikkoa ennen tapahtumaa. Myös lähempänä tapahtumaa voi olla yhteydessä ja tiedustella ehtiikö vielä mukaan.

Hakemuksen perusteella arvioidaan, onko tapahtumassa sopivia tehtäviä nuorille. Mukaan valitut tapahtumajärjestäjät saavat tämän jälkeen tarkemmat käytännön ohjeet. Palkkauksessa käytetään apuna helppokäyttöistä sähköistä sovellusta.

Tapahtumanjärjestäjän vastuut

Tapahtumanjärjestäjän tulee huomioida, että

  • tapahtuma tarjoaa selkeitä, nuorille sopivia työtehtäviä
  • nuoret eivät korvaa muuta palkattua tai vapaaehtoishenkilökuntaa, vaan ovat lisätyövoimaa, jonka avulla tapahtumasta saadaan entistäkin sujuvampi ja parempi
  • tapahtumanjärjestäjä perehdyttää ja opastaa uuden työntekijän työtehtäviin vuoron alussa
  • tapahtuman työnjohto työvuoron aikana on tapahtumanjärjestäjällä
  • tapahtumanjärjestäjä ilmoittaa toteutuneet työtunnit ohjeiden mukaisesti
  • tapahtumanjärjestäjä antaa työntekijöille palautteen sekä työtodistuksen.


Lisätietoja

Suunnittelija Sami Komppula,
sami.komppula@hel.fi, 040 4879126
job'd

 


Ohjeita ja linkkejä -sivulle

Kulttuurin avustukset -pääsivulle