Usein kysyttyä

Voinko minä pyytää seurakseni kulttuurikaverin?

Jos haluat osallistua kulttuuritapahtumaan, mutta kaipaat mukaasi kaveria seuraksi tai avuksi, kulttuurikaveri on sinua varten. Sinun tulee kuitenkin olla yli 18-vuotias. Toiminta sopii hyvin erilaisille ihmisille. Toiset asiakkaat kaipaavat apua pyörätuolin tai rollaattorin kanssa, toisille seura on pääasia. Jos haluat, kulttuurikaveri voi tulla hakemaan sinua kotoa asti. Tärkeintä on, että lähteminen on mukavaa ja helppoa.

Tuleeko kulttuurikaverista minulle kustannuksia?

Ei tule. Kulttuurikaveri on vapaaehtoinen ja hänen seuransa on maksutonta. Kulttuurikaverin seurassa pääset toiminnassa mukana olevaan kulttuurikohteeseen ilmaiseksi tai alennettuun hintaan, joka on korkeintaan 5€. Tämän pienen sisäänpääsymaksun lisäksi sinulle jää maksettavaksi normaalit matkakulusi. (Seuranasi oleva vapaaehtoinen pääsee kulttuuritapahtumaan ilmaiseksi.)

Milloin minun kannattaa tilata kulttuurikaveri?

Suosittelemme, että olet yhteydessä välitykseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tilaus tulee tehdä vähintään viikko etukäteen, jotta ehdimme sopia ajasta vapaaehtoisen kanssa. Lisäksi vapaaehtoisen on helpompi saada suosittuihin esityksiin lippuja, kun olette hyvissä ajoin liikkeellä.

Voinko tulla omaisen kanssa?

Voit. Voit ottaa mukaan esimerkiksi puolisosi, lapsesi tai muun perheenjäsenen tai läheisen. Kulttuurikaveritoiminta sopii erinomaisesti esimerkiksi omaishoidossa oleville henkilöille ja heidän hoitajilleen. Kulttuurikaverin seurassa tapahtumaan voi tulla korkeintaan viisi henkilöä. Joillain kulttuurikohteilla raja voi olla kahdessa kulttuurikaveri-asiakkaassa.

Myös alaikäiset lapset voivat olla tilaisuudessa mukana ja saada alennuksen. Kulttuurikaveri ei kuitenkaan voi lähteä ainoastaan alaikäisten seuraksi.

Mihin kulttuurikaverin kanssa voi mennä?

Kulttuurikaverin kanssa voi mennä monenlaisiin kulttuuritapahtumiin – esimerkiksi konserttiin, teatteriin, museoon tai taidenäyttelyyn. Löydät listan mukana olevista kulttuurikohteista täältä.

Näiden virallisten kohteiden lisäksi voit pyytää kulttuurikaveria mukaan myös muualla järjestettäviin ilmaistapahtumiin – esimerkiksi kirjastoon, taidegalleriaan, ilmaiskonserttiin tai kaupunkitapahtumaan.

Jos haluat ehdottomasti maksulliseen tapahtumaan, joka ei kuulu kulttuurikaverikohteisiin, sinun on maksettava normaali pääsymaksu ja lisäksi kulttuurikaverin pääsymaksu.

Onko toiminnassa joitakin rajoituksia?

Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, joten emme voi luvata, että löydämme sinulle kulttuurikaverin juuri haluamaasi tapahtumaan.

Voit tilata kaverin useampaan tapahtumaan vuoden aikana. Kulttuurikäyntien määrää ei ole rajoitettu.

Muutamassa kulttuurikaverikohteessa vain osa esityksistä tai vain harjoitukset ovat avoimia kulttuurikavereille ja heidän asiakkailleen. Tästä on mainittu erikseen listalla.

Esitykset voivat joskus olla loppuunmyytyjä, jolloin niihin ei saa myöskään kulttuurikaverilippuja.

Kulttuurikohde voi rajoittaa sitä, kuinka monelle kulttuurikaverille ja heidän asiakkaalleen se voi varata lippuja yksittäiseen esitykseen.

Voinko pyytää samaa kulttuurikaveria uudelleen?

Voit. Yritämme parhaamme, mutta emme voi aina toteuttaa pyyntöjä. Kulttuurikaverit ovat vapaaehtoisia, jotka päättävät itse, milloin voivat osallistua toimintaan. Jos aikataulunne sopivat yhteen ja yhteistyö sujuu, voit käydä saman kaverin kanssa useammassa tapahtumassa.

Jos olet löytänyt mieluisan kulttuurikaverin ja haluaisit lähteä hänen seurassaan uudelleenkin tapahtumaan, ota asia puheeksi hänen kanssaan. Kulttuurikaverissa ei kyse ole ns. ystävätoiminnasta, mutta joskus vapaaehtoisella ja asiakkaalla on niin hauskaa, että he haluavat jatkaa yhdessä kulttuurivierailuita.

Miten lippujen lunastus hoidetaan?

Kulttuurikaveri varaa liput asiakkaan puolesta, joten sinun ei tarvitse huolehtia asiasta. Lunastatte liput yhdessä kulttuurikaverin kanssa kulttuurikohteen lipunmyynnistä, viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua.JAA
16.02.2018 11:26