Palvelut

Helsingin kulttuurikeskus palvelee sekä kaupunkilaisia että helsinkiläistä taidekenttää. Kaupunkilaisille suunnattuja palveluja ovat kulttuuritapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Kulttuurikeskus haluaa palveluillaan varmistaa, että kulttuuri on monimuotoista ja kaikkien saavutettavissa.

Kulttuurikeskuksen alaisuudessa toimii seitsemän taloa: vierailunäyttämö Savoy-teatteri, lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo, kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa sekä alueelliset talot Stoa, Vuotalo, Malmitalo ja Kanneltalo. Talot järjestävät oman profiilinsa mukaan esityksiä, näyttelyjä, kursseja ja taidekasvatusta. Kesäisin myös Espan lava täydentää Helsingin kulttuuritarjontaa. Kulttuurikeskus järjestää vuosittain yhteensä noin 1500 esitystä, 1300 kurssia ja 120 näyttelyä. Kulttuuritarjonta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taidekentän kanssa. 

Kulttuurikeskus jakaa vuosittain noin 17 miljoonaa euroa avustuksina ja apurahoina taide- ja kulttuurialan organisaatioille, yhteisöille ja taiteilijoille. Työtiloja taiteilijat voivat hakea Harakan saaresta ja residenssiä Eläintarhan huvilasta. Kulttuurikeskus tarjoaa taiteilijoille hyvin varustettuja esitystiloja eri puolilta Helsinkiä.

 

Tutustu kulttuurikeskuksen taloihin

 

JAA