Suoraan sisältöön

Opiskelu

Helsingin kielilukiossa painotetaan kieliä ja kansainvälisyyttä, kulttuurien tuntemusta, taiteita, kestävää kehitystä ja tulevaisuuden taitoja.

Opiskelijoita kannustetaan aktiiviseen osallistumiseen, yhdessä toimimiseen ja luovaan toimintaan. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisen mahdollisuuksia. Soveltavia kursseja on runsaasti. Lukiossa voi suorittaa myös opastyön kurssin.

Kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa ja yleislinjalla on yhteinen kurssitarjonta. Se on laadittu niin, että esimerkiksi pitkän matematiikan ja fysiikan voi yhdistää monipuoliseen kieliohjelmaan. 

Lukion oppiaineet on jaettu 38 tunnin kursseiksi. Yhden jakson aikana opiskellaan keskimäärin kuusi kurssia. Yhden kurssin oppitunnit on jaettu niin, että niitä opiskellaan 3 x 75 minuuttia viikossa. Käytämme jaksojärjestelmää, jossa on viisi jaksoa. Jokainen jakso päättyy seitsemän päivän viikkoon, jossa on esimerkiksi kokeita.

Opiskelijat arvioidaan kursseittain. Jaksoarviointi jaetaan noin kaksi viikkoa jakson päättymisestä. Opiskelija näkee omat arvosanansa ja lukujärjestyksensä Wilma-kouluhallintojärjestelmästä, johon myös alle 18-vuotiaan huoltaja saa käyttäjätunnuksen. Opiskelijan suostumuksella huoltajan tunnus on voimassa lukio-opintojen loppuun saakka.

Katso videot lukion opetussuunnitelmauudistuksesta 12.08.2021 09:38