Suoraan sisältöön

Haku kielet ja kansainvälisyys -painotukseen

Helsingin kielilukion kielet ja kansainvälisyys -painotukseen haetaan toisen asteen yhteishaussa. Keväällä 2022 aloituspaikkoja  on 35. Valinta kielet ja kansainvälisyys -painotukseen tehdään perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Keväällä 2021 yhteishaun alin keskiarvoraja oli 8,08. Huomaa, että voit hakea kielilukioon kielet ja kansainvälisyys -painotukseen, yleislinjalle sekä englannin-ja suomenkieliselle linjalle. 


Kielet ja kansainvälisyys -painotuksen ainevalinnat

Suosittelemme, että kielet ja kansainvälisyys -painotuksen opiskelija valitsee opinto-ohjelmaansa pakollisen vieraan kielen ja toisen kotimaisen kielen lisäksi kaksi valinnaista kieltä. Kielilukiossa voi opiskella 13 kieltä eli suomea, ruotsia, englantia, saksaa, ranskaa, espanjaa, italiaa, latinaa, venäjää, japania, kiinaa, arabiaa ja koreaa. Ohjausta kielivalinnoissa saa lukion opinto-ohjaajalta. Ainevalintoja voi tarvittaessa tarkentaa ja muuttaa opintojen alkamisen jälkeen.

Ainevalintakortti täytetään kesällä ilmoittautumisen yhteydessä. Kielet ja kansaivälisyys -painotuksessa opiskeleva tarkentaa valintansa ensimmäisen periodin opinto-ohjauksen opintojakson tunneilla, jolloin hän tekee loppuvuoden opintojaksovalintoja. Valintoja voi tarkistaa ja muuttaa lukion aikana koulun antamien ohjeiden mukaan.

Helsingin kielilukiossa on laaja opintojaksotarjonta. Kielet ja kansainvälisyys -painotuksen opintoihin on mahdollista yhdistää myös esimerkiksi pitkän matematiikan sekä fysiikan ja kemian syventävät opintojaksot. Lisäksi tarjoamme syksyllä 2022 opintonsa aloittaville eri aineissa muutaman opintojakson, joissa huomioidaan erityisesti kielet ja kansainvälisyys. Lukuvuoden 2022-2023 kurssitarjottimessa näiden opintojaksojen nimessä on lyhenteen lisäksi sana Kielilinja.05.02.2022 13:14