Suoraan sisältöön

Lukioon hyväksytyt ja ilmoittautuminen

Helsingin kielilukioon kevään 2020 yhteishaussa

englannin- ja suomenkieliselle linjalle hyväksyttyjen nimilista

kielilinjalle hyväksyttyjen nimilista

yleislinjalle hyväksyttyjen nimilista

Jos sivu on ruuhkainen, päivitä selaimesi ja odota rauhassa. Listoilla on julkaistu niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen. Englannin-ja suomenkieliselle linjalle alin hyväksytty pistemäärä oli 10,87. Kielilinjalle hyväksyttyjen alin keskiarvo oli 7,31 ja yleislinjalle 7,67.

Hei Heklun uusi opiskelija!  

Hienoa, että olet tulossa opiskelemaan meille! Tänä kesänä emme valitettavasti voi ottaa sinua vastaan uusien opiskelijoiden infotilaisuudessa koululla, mutta tavoitat meidät puhelimitse (numerot löydät alempaa). 

Lukio-opintosi alkavat torstaina 13.8. klo 9. Kokoonnumme aamulla Heklun ala-aulaan ja päivä jatkuu ryhmänohjaajien johdolla klo 13 asti. Ensimmäinen koulupäivä on tärkeä, koska saat silloin paljon opiskeluun liittyvää tietoa ja ensimmäisen jakson lukujärjestyksen. Kouluun alkuun ei myönnetä lomapäivää. 

Jotta uusi lukuvuosi alkaisi mahdollisimman vaivatta, tee nyt seuraavat asiat: 

1. Ota opiskelupaikka vastaan mieluiten to-ma 11.-15.6. Opintopolussa, kuitenkin viimeistään 25.6.2020.

2. Jos et ole lähettänyt ainevalintakorttia etukäteen tai haluat tarkistaa sen tai muuttaa siinä jotakin, valmistaudu ilmoittamaan ainevalinnat opolle puhelimitse torstaina 11.6., perjantaina 12.6. tai maanantaina 15.6. kello 9-15 

Ainevalinnoista meidän tulee tietää seuraavat asiat: 

  • A-kieli (ala-asteella alkanut vieras kieli) 
  • Toinen kotimainen kieli: pitkä A-ruotsi / keskipitkä B1-ruotsi / en ole opiskellut ruotsia 
  • Yläasteella alkanut valinnainen kieli, jota haluat jatkaa lukiossa (B2-kieli): espanja/ranska/saksa/venäjä 
  • Vieras kieli, jonka haluat aloittaa lukiossa (B3-kieli): arabia/ espanja/ italia/ japani/ kiina/ latina/ ranska/ saksa/ venäjä 
  • Katsomusaine: ev.lut uskonto UE/ ortodoksiuskonto UO/ islam UI/ katolinen uskonto UK/ elämänkatsomustieto ET/ muu 
  • Suomi äidinkielenä / suomi toisena kielenä

Opojen puhelinnumerot ovat: 

Kaija Kumpukallio 050 401 3068 

Milja Mantere 040 336 0172 

Saara Pietinen 040 567 9551 (englannin- ja suomenkieliselle linjalle valitut soittakaa ensisijaisesti Saaralle).  

On ehdottoman tärkeää, että ilmoitat ainevalinnat opoille päivystysaikana. Ensimmäisen jakson lukujärjestyksesi tehdään niiden perusteella. 

Tiedot kirjoista ja muista oppimateriaaleista saat koulun alkaessa. Jos haluat jo kesällä hankkia oppikirjoja, löydät kirjalistan kotisivultamme. 

Kannettavan tietokoneen tarvitset heti koulun alkaessa. Sitä hankittaessa kannattaa tutustua Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeisiin.

On toivottavaa, että perhe- ja muut lomat sijoitetaan koulun loma-aikoihin. Tietoa loma-ajoista ja koulun toiminnasta löydät vuosikertomuksesta.

Kielilukion rehtori, Sanna Manner, on tavoitettavissa koko kesäkuun ja taas heti elokuun alusta numerossa 040 546 8666 ja vastaa mielellään kaikkiin mahdollisiin kysymyksiinne.  11.06.2020 16:43