Suoraan sisältöön

Hae meille

Tervetuloa Heklun avoimiin oviin! 

Tilaisuuksissa esitellään kaikkia kolmea linjaa.

Esittelyt:

ti 17.1.2023 klo 14.00-15.00

to 19.1.2023 klo 14.00-15.00

ti 24.1.2023 klo 17.30-19.00

Lisäksi ke 25.1.2023 klo 17.00-18.00 järjestetään virtuaalinen esittelytilaisuus Teams-ympäristössä.

Huom! Esittelyt järjestetään ammattikorkeakoulu Metropolian tiloissa, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki, A-talo, 1. krs, sali MPA1010 Metropolia-sali. (Virtuaalitilaisuus järjestetään vain etänä)

Metropolia sijaitsee lähes vastapäätä Helsingin kielilukion rakenteilla olevaa uudisrakennusta, joka valmistuu osoitteeseen Kiviparintie 1.

Helsingin kielilukiossa on kolme linjaa: kielet ja kansainvälisyys -painotus, yleislinja ja elokuusta 2020 lähtien myös englannin-ja suomenkielinen linja.  Lukiossa on kaikkiaan noin 700 opiskelijaa. Syksyllä 2023 aloituspaikkoja kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa on 60 yleislinjalla 152 ja englannin-ja suomenkielisellä linjalla 60. 

Keväällä 2022 yhteishaun alin keskiarvoraja kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa oli 8,00 ja yleislinjalla 7,38. Englannin-ja suomenkieliselle linjalle opiskelijat valittiin valittiin lukuaineiden keskiarvon ja pääskykokeen perusteella.

Vuonna 2023 valintapäätökset kaikille kolmelle linjalle tehdään hakijoiden perusopetuksen päättötodistuksen perusteella (lukuaineiden keskiarvon mukainen hakijoiden paremmuusjärjestys). Huomaathan, että englannin-ja suomenkielisen linjan osalta keskiarvo lasketaan painotettuna siten, että sekä englannin että suomen (AI tai S2) painokerroin on kaksi eli näiden oppiaineiden merkitys korostuu. 

Kielet ja kansainvälisyys -painotuslinjalla opiskelevien on mahdollista saada kieliopinnoistaan erillinen todistus.

Englannin- ja suomenkielisellä linjalla opiskellaan lukion pakolliset opinnot englannin kielellä. Noin noin puolet opinnoista suoritetaan englanniksi ja erityisesti ensimmäisenä vuonna kannattaa varautua opiskelemaan pääosin englannin kielellä. Opinnot tähtäävät kuitenkin suomalaiseen ylioppilastutkinoon ja siksi myös suomen kielen taito on välttämätöntä.

Englannin-ja suomenkielisellä linjalla opiskelevien on mahdollista saada erillinen todistus opiskelusta englanniksi.


Helsingin kielilukiossa voi opiskella seuraavia kieliä

  • A englanti, ruotsi, ranska, saksa, venäjä, espanja*, kiina*
  • B1 ruotsi
  • B2 saksa, ranska
  • B3 ranska, saksa, venäjä, espanja, italia, latina, japani, kiina, arabia, korea    
    * A-espanjan ja A-kiinan opinnot järjestetään kaupunkitarjottimen yhteisillä tuntipalkeilla   

Kielilukiossa voi opiskella B3-japania 8 opintojaksoa  (opintojaksot 1 - 8), B3-arabiaa 3 opintojaksoa  (opintojaksot 1- 3), B3-kiinaa 2 opintojaksoa (opintojaksot 1-2) ja B3-korea 1 opintojakso. Japanin kielen 8 opintojaksoa sekä arabian ja kiinan opintojaksot toteutuvat joka vuosi.

Lisäksi on tarjolla paljon suomi toisena kielenä -opintojaksoja. 


Helsingin kielilukion vuosikertomus lv. 2021-2022

Opiskelijoiden yhteisöllinen toiminta

Yhteishaku

Lukioon haetaan toisen asteen yhteishaussa keväisin. Haku tapahtuu sähköisesti Opintopolku.fi-palvelun kautta, josta hakijaa saa myös hakutietoa. Hakemisessa opastaa oman peruskoulun opinto-ohjaaja. Lukion opinto-ohjaaja vastaa kysymyksiin lukion ainevalintoihin liittyen.

Hakeminen ulkomailta (tai ulkomaisella todistuksella) tapahtuu yhteishaun harkinnanvaraisen valinnan kautta. Harkinnanvaraisesti hakeville hakijoille ei ole erillistä hakukiintiötä ja opiskelijavalintapäätökset tekee rehtori.Havainnekuva Helsingin kielilukion uudisrakennuksesta, joka valmistuu elokuussa 2023 Myllypuroon osoitteeseen Kiviparintie 1.


Havainnekuva uudisrakennuksen sisäpuolelta yhteisen oppimisen tilasta. 
Kuvat: Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit29.11.2022 23:36