Suoraan sisältöön

Hae meille

Helsingin kielilukiossa toimii kielet ja kansainvälisyys -painotus ja yleislinja sekä elokuusta 2020 lähtien myös englannin-ja suomenkielinen linja. Aloituspaikkoja on kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa 70, yleislinjalla 121 ja englannin-ja suomekielisellä linjalla 30. Lukiossa on kaikkiaan noin 610 opiskelijaa. Yhteishaun alin keskiarvoraja oli keväällä 2019 kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa 7,83 ja yleislinjalle 7,62.

Englannin-ja suomenkieliselle linjalle opiskelijat valitaan keväällä 2020 yhteishaun ja lisänäytön perusteella. Aikaisemmin ilmoitettua soveltuvuuskoetta ei  järjestetä koronatilanteen takia.  Lisänäytöstä tiedotetaan hakijoille ja heidän huoltajilleen sähköpostilla huhtikuun loppupuolella. Linjan opiskelijat kirjoittavat suomenkielisen ylioppilaskokeen. Linjalle otetaan ensimmäisenä syksynä 30 opiskelijaa.

Helsingin kielilukiossa voi opiskella seuraavia kieliä:

  • A englanti, ruotsi, ranska, saksa, venäjä*, espanja*
  • B1 ruotsi
  • B2 saksa, ranska
  • B3 espanja, italia, japani, kiina, latina, ranska, saksa, venäjä, arabia
    * A-espanjan ja A-venäjän kurssit järjestetään kaupunkitarjottimen yhteisillä tuntipaikoilla.

Lisäksi on tarjolla suomi toisena kielenä -kurssit (6+2) ja unkarin kurssi.

Helsingin kielilukion esite

Kielet ja kansainvälisyys -painotuksen blogi

Helsingin kielilukion vuosikertomus lv. 2018-2019

Yhteishaku

Lukioon haetaan toisen asteen yhteishaussa keväisin. Haku tapahtuu sähköisesti Opintopolku.fi-palvelun kautta, josta hakijaa saa myös hakutietoa. Hakemisessa opastaa oman peruskoulun opinto-ohjaaja. Lukion opinto-ohjaaja vastaa kysymyksiin lukion ainevalintoihin liittyen.

Hakeminen ulkomailta tapahtuu yhteishaun joustavan valinnan kautta.JAA
26.03.2020 14:08