Suoraan sisältöön

Hae meille

Helsingin kielilukiossa on kolme linjaa: kielet ja kansainvälisyys -painotus, yleislinja ja elokuusta 2020 lähtien myös englannin-ja suomenkielinen linja.  Lukiossa on kaikkiaan noin 650 opiskelijaa. Syksyllä 2021 aloituspaikkoja kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa on 35, yleislinjalla 155 ja englannin-ja suomenkielisellä linjalla 60. Englannin-ja suomenkielisen linjan etäpääsykoe oli maanantaina 3.5.2021 klo 9.00-11.00. Pääsykokeeseen ei sisälly haastattelua, ja siinä testataan sekä suomen että englannin kielen taitoa.

Keväällä 2021 yhteishaun alin keskiarvoraja kielet ja kansainvälisyys -painotuksessa oli 8,08 ja yleislinjalla 7,27. Englannin-ja suomenkieliselle linjalle opiskelijat valittiin valittiin lukuaineiden keskiarvon ja lisänäytön (= pääsykokeen pisteet max 5 pistettä) perusteella. Alin hyväksytty pistemäärä lukuvuodelle 2021-22 oli 10,51.

Helsingin kielilukion englannin- ja suomenkielisellä linjalla on vielä tilaa uusille opiskelijoille ja täydennyshaku on nyt käynnissä. Täytä hakemus opintopolussa https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.671415052710

​Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostissa linkki 30.6. kello 9-11 pidettävään kielitestiin.  


Kielet ja kansainvälisyys -painotuslinjalla opiskelevien on mahdollista saada kieliopinnoistaan erillinen todistus.

Englannin- ja suomenkielisellä linjalla opiskellaan pääosa lukion pakollisista opinnoista englannin kielellä, mutta suuri osa oppimateriaalista on suomeksi, sillä linja valmistaa myös suomenkieliseen ylioppilastutkintoon. Erityisesti ensimmäisenä vuonna kannattaa varautua opiskelemaan pääosin englanniksi.


Helsingin kielilukiossa voi opiskella seuraavia kieliä

  • A englanti, ruotsi, ranska, saksa, venäjä, espanja*, kiina*
  • B1 ruotsi
  • B2 saksa, ranska
  • B3 ranska, saksa, venäjä, espanja, italia, latina, japani, kiina, arabia
    * A-espanjan ja A-kiinan opinnot järjestetään kaupunkitarjottimen yhteisillä tuntipalkeilla   

Lisäksi on tarjolla paljon suomi toisena kielenä -kursseja. Kielivalikoimaan on tulossa uutena korean kielen kurssi syksyllä 2021.

Jos haluat kuulla lisää, katso tallenne infosta hakijoille.


Helsingin kielilukion esite

Kielet ja kansainvälisyys -painotuksen blogi

Helsingin kielilukion vuosikertomus lv. 2020-2021

Yhteishaku

Lukioon haetaan toisen asteen yhteishaussa keväisin. Haku tapahtuu sähköisesti Opintopolku.fi-palvelun kautta, josta hakijaa saa myös hakutietoa. Hakemisessa opastaa oman peruskoulun opinto-ohjaaja. Lukion opinto-ohjaaja vastaa kysymyksiin lukion ainevalintoihin liittyen.

Hakeminen ulkomailta tapahtuu yhteishaun joustavan valinnan kautta.

Yläpuolella on havainnekuva Helsingin kielilukion uudisrakennuksesta, joka valmistuu syksyllä 2023 Myllypuroon osoitteeseen Kiviparintie 1.17.06.2021 14:50