Suutarila ja Suurmetsä

Asemakaavat


Tapulikaupungin ja Puistolan asemanseutu

Kaupunki laatii kehittämisperiaatteita Tapulikaupunkiin ja Puistolan asemanseudulle. Kehittämisperiaatteet muodostavat pohjaa alueen kehittämiselle sekä ohjaavat tulevia asemakaavamuutoksia ja yksityiskohtaista maankäytön suunnittelua.

Puistolan aseman ympäristössä parannetaan palveluita ja liikenneyhteyksiä. Täydennysrakentamisen mahdollisuuksia edistetään. Uusien koulujen ja päiväkotien rakentamiseksi varaudutaan asemakaavojen muutoksiin muun muassa Suuntimopuiston alueella.

Kun suunnitteluperiaatteiden laatiminen alkaa, tiedot näkyvät karttapalvelussa.Tapulikaupunki, Kämnerintie

Kämnerintien varteen suunnitellaan täydennysrakentamista. Suunnitelmassa nykyiset kolme kaksikerroksista kerrostaloa korvataan kahdella uudella asuinkerrostalolla.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Kämnerintie Tapulikaupungissa.


Puistot ja viheralueet


Alppikylänhuipun ja Vaskipellonpuiston kuntoportaat

Porrasjuoksusta on tullut yhä suositumpi liikuntamuoto. Helsinki laatii suunnitelmia kuntoportaiden rakentamiseksi kahdeksaan paikkaan.  Suunnitelmat valmistuvat syksyllä 2020, ja rakentaminen pyritään aloittamaan joidenkin kohteiden osalta jo loppuvuodesta 2020. Kuntoportaiden suunnittelu ja rakentaminen perustuvat Helsingin kuntoporrasohjelmaan.

Suunnitelmat tehdään seuraaviin paikkoihin:

Porrasjuoksusta on tullut suosittu liikuntamuoto. Kuva on Malminkartanosta. © Helsingin kaupunki


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.Vuonna 2020 alkavat ja meneillään olevat keskeiset katurakennuskohteet:

Takalantie


Lisätietoa

Lisätietoa kasvavista kaupunginosista Uutta Helsinkiä -verkkosivulla:

11.05.2020 20:29