Pakila ja Tuomarinkylä

Asemakaavat


Pakilantien ympäristö

Pakilantien varteen voi tulla kerrostaloja. Alueella on jo suunnitteluperiaatteet, jotka ohjaavat asemakaavamuutoksia.

Kaavahankkeita on vireillä seuraavilla tonteilla (linkistä avautuu kartta ja tarkempia tietoja):


Länsi-Pakilan täydennysrakentaminen

Helsinki laatii alueelle suunnitteluperiaatteet. Niissä määritellään, mihin uusia taloja voisi rakentaa. Alueen erityiset piirteet säilytetään. Suunnitteluperiaatteet ohjaavat alueen asemakaavan muutoksia.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Suunnittelualue kartalla.


Solakalliontien ympäristö

Mikkolantien varteen mahdollistetaan siirrettävien vanhojen suojeltujen asuinrakennusten sijoittaminen ja Pikkumatinpuistoon tutkitaan pientalorakentamista. Asemakaavaa muutetaan Solakalliontien ympäristön asemakaavamuutoksen aloitusvaiheen rajausta suppeammalla alueella.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Solakalliontien ympäristö karttakuva ilmastaTorpparinmäki, Torpparinmäentie 1 a

Torpparinmäentie 1:ssä sijaitsevaa päivittäistavarakauppaa laajennetaan ja autopaikkajärjestelyitä muutetaan tontilla ja Pykäläpolun varressa.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Yläntuvantien suunnitelmia kartalla.


Puistot ja viheralueet


Pakilan ja Tuomarinkylän luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma

Pakilan ja Tuomarinkylän luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma perustuu vuonna 2018 hyväksyttyyn aluesuunnitelmaan. Suunnitelmassa esitetään puuston, muun metsäkasvillisuuden ja luonnonympäristön tila sekä seuraavan kymmenen vuoden aikana tehtävät hoitotoimenpiteet. Vastaavasti niittyalueille esitetään hoitotoimenpiteet. Luonnon monimuotoisuuttaa lisätään suunnitelmallisesti, ja arvokkaat luontokohteet otetaan hoitotoimenpiteissä huomioon. Suunnitelma valmistuu vuoden 2020 aikana.

Pakila ilmasta nähtynä. Helsingi tekee alueelle luonnon ja maiseman hoidon suunnitelmaa. Kuva Helsingin kaupunkin aineitopankki


Haltialan ja Niskalan hoito- ja kehittämissuunnitelma

Helsinki tekee suunnitelman, miten koko Haltialan ja Niskalan alue kehittyy. Suunnitelmassa ovat mukana esimerkiksi alueen käyttötavat, kulkureitit, saavutettavuus ja liikenne. Suunnittelu on alkanut syksyllä 2019, ja suunnitelma valmistuu vuoden 2020 aikana. Vuodenvaihteessa 2019–2020 asukkailla oli mahdollisuus vastata kyselyyn ja kertoa mielipiteitä suunnitelmaluonnoksesta.

Tarkempaa tietoa suunnitelmasta »

Haltialan ja Niskalan aluetta kehitetään. Kuva Milja Halmkrona.


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.


Muuta ajankohtaista

Pakilan alueen koulujen ja päiväkotien tilat

Helsingin kaupunki on valmistellut hanketta, jossa tarkastellaan Länsi-Pakilan alueen koulu- ja päiväkotien tilatarpeita kokonaisuutena. Lue lisää hankkeesta »11.05.2020 20:26