Laakso, Meilahti ja Ruskeasuo

Asemakaavat


Huopalahdenportti

Helsinki suunnittelee, että Pikku Huopalahden pohjoisosaan tulee uusi asuinalue ja palveluja. Uusien asuintalojen pohjakerroksiin tulee liiketiloja. Isompi päivittäistavarakauppa sijoitetaan alueen keskelle, uuden torin viereen. Yliopiston vanhat rakennukset puretaan. Raitiotien jatkaminen Mannerheimintietä pohjoiseen on otettu huomioon suunnitelmassa.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Huopalahden pohjoisosaan tulee uusi asuinalue. Havainnekuva Inaro Oy


Tukholmankatu 10

Metropolia Ammattikorkeakoulun luovuttua vanhasta sairaanhoito-opiston rakennuksesta Tukholmankadulla rakennukseen suunnitellaan uutta käyttöä asunnoiksi sekä liike- ja toimitiloiksi. Myös lisärakentamisen mahdollisuuksia tontille selvitetään. Ehdotus asemakaavasta on valmis arviolta vuonna 2021.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Ammattikorkeakoulun tilalle suunnitellaan asuntoja, liiketiloja ja toimistoja.


Laakson yhteissairaala

Laakson sairaalan alueelle suunnitellaan uusia sairaalarakennuksia. On tarkoitus, että jatkossa Laaksossa on suurin osa pääkaupunkiseudun psykiatrisesta sairaanhoidosta ja puolet somaattisesta eli fyysisen puolen sairaanhoidosta. Arvokkaimmat sairaalarakennukset ympäristöineen suojellaan. Osa alueen olemassa olevista rakennuksista puretaan. Luonnos asemakaavan muutoksesta oli nähtävillä marraskuussa 2019. Kaavaehdotus on valmis arviolta talvella 2020–2021.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Laakson sairaala-aluetta kehitetään. Kuva on suuntaa antava visualisointi tulevasta alueesta.


Paraistentie 3

Ruskeasuolla Paraistentiellä ja Laaksossa Lehtikuusentiellä sijaitsevien Rudolf Steiner -koulujen toiminnot on tarkoitus yhdistää samaan rakennukseen. Uusi koulu on tarkoitus rakentaa Lehtikuusentien tontille vanhan koulurakennuksen tilalle. Paraistentien tontti jää tyhjilleen ja sinne suunnitellaan täydennysrakentamista. Tavoitteena on, että kaavamuutos käynnistyy syksyllä 2020.

Kun asemakaavan suunnittelu alkaa, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa.

Paraistentie, ilmakuva


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.


08.06.2020 20:14