Pasila

Asemakaavat


Keski-Pasilan tornialueen länsiosa

Kauppakeskus Triplan eteläpuolelle voi tulla viisi tornitaloa. Korkeimmassa talossa on noin 50 kerrosta, ja sen huipulla on ravintola. Katutasolla on tiloja palveluille. Alueelle voi tulla noin 2 000 uutta asukasta ja 1 000 uutta työpaikkaa. Ehdotus asemakaavasta on valmis arviolta syksyllä 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Pasilaan on tulossa 5 tornitaloa. Havainnekuva Helsinki High Rise, näkymä torniaukiolle / Trigoni


Veturitallinpiha

Veturitallinpihaa tutkitaan alueena, joka voi sisältää monipuolista vapaa-ajan toimintaa, asumista, työpaikkoja ja palveluja siten, että junaliikenteen huoltotoiminnot ovat mahdollisia. Ensimmäisessä vaiheessa alueelle laaditaan suunnitteluperiaatteet.

Kun suunnitteluperiaatteiden laatiminen alkaa, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa.


Hakamäki

Hakamäen aseman seudulle voi tulla uusia rakennuksia, joissa on työpaikkoja noin 2000 ihmiselle. Helsinki suunnittelee uutta raitiovaunun reittiä Televisiokatua pitkin Pohjois-Pasilaan.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Radiokatu 15 ja 20 

Radiokadun kaksi toimitilarakennusta puretaan. Tilalle tulee asuntoja asuntoja lähes 1 000 ihmiselle sekä päiväkoti. 

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Radiokatu ilmakuva


Ilmalan studiot

Yleisradion lähelle voi tulla uusia studioita ja muita tiloja. Kaupunki haluaa myös parantaa alueen kävelyreittejä ja puistoja.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Messukeskus

Messukeskuksen tontti laajenee. Messukeskus saa myös sisäänkäyntiin uuden aulan, suuremmat kongressitilat ja parkkipaikkoja maan alle. Jo nyt asemakaavassa on paikka hotellitornille. Uudessa suunnitelmassa sen paikka vaihtuu.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Messukeskus saa uuden aulan, suuremmat kongressitilat ja parkkipaikkoja maan alle. Viitesuunnitelma Messukeskus, Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy


Opastinsilta 8, Itä-Pasila

Nykyisen toimistorakennuksen tilalle suunnitellaan uusia hybridirakennuksia, joiden alakerroksissa on liike- sekä toimistotiloja ja ylemmissä kerroksissa asuntoja.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Opastinsilta 1 ja 2, Itä-Pasila

Nykyisten asuin-, toimisto- ja hoivakotirakennusten tilalle suunnitellaan uusia, suurempia asuinrakennuksia. Opiskelija-asuntorakennuksen säilyttämistä tutkitaan. Eteläistä korttelia laajennetaan itään nykyiseen puistoon samaan linjaan pohjoisen korttelin itärajan kanssa.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Puistot ja viheralueet


Postipuisto

Postintaipaleen paikalle tulee uusi kaupunginosapuisto, Postipuisto. Siellä voi viettää aikaa, liikkua ja leikkiä. Puiston kautta pääsee Keskuspuistoon. Helsinki rakentaa Postipuiston arviolta vuosina 2025–2027.

Kun suunnitelman laatiminen etenee, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa.


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.Vuonna 2020 alkavat ja meneillään olevat keskeiset katurakennuskohteet:

Ilmalan raitiotie ja Keski-Pasilan uudet kadut


Lisätietoa

Lisätietoa kasvavista kaupunginosista Uutta Helsinkiä -verkkosivulla:12.05.2020 18:23