Östersundom

Yleiskaava


Östersundomin yhteinen yleiskaava

Helsingin, Vantaan ja Sipoon valmistelema Östersundomin yhteinen yleiskaava hyväksyttiin vuonna 2018. Helsingin hallinto-oikeus kumosi yleiskaavan 29.11.2019. Östersundom-toimikunta on hakenut korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa hallinto-oikeuden päätöksestä.

Lisätietoja:
Yhteinenostersundom.fi
Östersundomin alueen maakuntakaava
Tietoa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä (29.11.2019)

Ilmakuvaa Östersundomista vuodelta 2010. Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki, Suomen Ilmakuva.

Asemakaavat


Karhusaaren pohjoisosa 

Kaupunki käynnisti Karhusaaren pohjoisosan asemakaavan muutoksen kesällä 2018. Valmistelu on aloitettu koko Karhusaarta koskevan kaavarungon (vuodelta 2015) päivityksellä. 

Alueen kehittämiseen vaikuttavat koko Östersundomia koskevien suunnitelmien varmistuminen ja esimerkiksi suunniteltavan metroyhteyden toteuttamispäätös. Työ on keskeytetty toistaiseksi johtuen hallinto-oikeuden päätöksestä kumota Östersundomin yleiskaava.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Norrberget (Ultuna)

Porvoonväylän pohjoispuolella on vireillä asemakaava kiertotalouteen perustuvaa elinkeinotoimintaa ja siihen liittyviä liikenneyhteyksiä varten. Työ on keskeytetty toistaiseksi.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.


Lisätietoa

Lisätietoa kasvavista kaupunginosista Uutta Helsinkiä -verkkosivulla:

Uutta Helsinkiä: Östersundom »

11.05.2020 22:03