Suoraan sisältöön

Mellunkylä

Asemakaavat


Mellunmäen ja Vesalan täydennysrakentaminen

Kaupunki laatii suunnitteluperiaatteet Mellunmäen ja Vesalan kerrostaloalueille. Periaatteet määräävät, minne täydennysrakentaminen painottuu alueella ja missä raitiotiet (Raide-Jokeri 2, Vantaan ratikka) voivat kulkea. Suunnittelu alkaa arviolta vuoden 2019 lopussa.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot » 

Mellunmäkeä, kuva Helsingin kaupungin aineistopankki, Marja Väänänen


Mellunmäen keskus

Mellunmäen metroaseman länsipuolelle voi tulla uusia kerrostaloja, opiskelijoiden asuntola, ruokakauppa, palveluja ja liiketiloja. Alueesta tulee tärkeä julkisen liikenteen solmukohta. Sinne voi tulla Vantaan raitiovaunun päätepysäkki. Alueen suunnittelu alkoi keväällä 2019. Ehdotus asemakaavasta on valmis arviolta vuonna 2022.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Ounasvaarantie 2 ja Pallaksentie 1

Mellunmäentien, Pallaksentien ja Ounasvaarantien välissä sijaitsevalle korttelialueelle suunnitellaan asuinkerrostaloja. Suunnitelmassa tonteilla sijaitsevat nykyiset asuinrakennukset puretaan ja korvataan uudella tehokkaammalla rakentamisella.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot » 


Kontulan kerrostaloalueen täydennysrakentaminen

Helsinki laatii suunnitteluperiaatteet Kontulan kerrostaloalueelle. Periaatteissa määritellään, minne alueella voi tulla uusia taloja ja mihin täydennysrakentaminen painottuu. Raitiotien (Raide-Jokeri 2) reitille, joka kulkee alueen läpi, määritellään alustava tilavaraus. Periaatteet ovat valmiit arviolta vuoden 2020 alkupuolella. Luonnos oli nähtävillä keväällä 2019. Kaupunki uudistaa myös Mellunkylän aluetta laajemmin.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Kontula, näkymä Naapurintiellä. Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki, Marja Väänänen


Kontulan keskusta

Kontulan ostoskeskuksen ja keskustan aluetta kehitetään kokonaisuutena. Lähtökohtana kehittämiselle on uusi yleiskaava. Tavoitteena on tehdä alueelle uusi asemakaava. Helsinki ja ostoskeskusyhtiöt selvittävät yhdessä, miten aluetta voi kehittää ja mitä täydennysrakentamista sinne voi tulla. Kontulan keskustaan voi tulla uusia asuintaloja. Tavoitteena on säilyttää nykyisten julkisten ja kaupallisten palveluiden määrä ja mahdollistaa niiden laajentuminen, kun alueen asukasmäärä kasvaa.

Kontulan ostoskeskuksen alueelle voi tulla uusia asuintaloja. Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki, Liisa Takala


Kivikon helikopterikenttä

Kivikossa on rakentamaton pelastusasemaa ja helikopterikenttää varten varattu tontti. Sille laaditaan asemakaavan muutos, jotta tontti soveltuu myös muiden kuin pelastustoimen käyttöön.

Kun asemakaavan suunnittelu alkaa, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa.


Puistot ja viheralueet


Kivikon liikuntapuisto ja Kivikon frisbeegolf

Helsinki parantaa Kivikon liikuntapuistoa. Puistoon voi tulla kaksi jalkapallokenttää, joilla on tekonurmi. Sinne voi tulla myös amerikkalaisen jalkapallon kenttä ja rata matkaluisteluun. Tavoite on, että parkkipaikkoja tulee lisää ja alueella on paikka pukuhuone- ja huoltorakennuksille. Frisbeegolfin rata on tarkoitus korjata. Radan heittoväylät voivat muuttua, ja heittopaikat korjataan.

Helsinki järjestää syksyllä 2019 tilaisuuden, jossa alueen asukkaat ja liikuntapuiston käyttäjät kertoa, mitä he toivovat Kivikon liikuntapuistoon. Alueen suunnitelma on valmis arviolta vuonna 2020. Rakentamisen ajankohtaa ei vielä tiedetä.

Hankkeen tiedot »

Kivikon liikuntapuistoa parannetaan ja. frisbeegolf-rata uudistetaan. Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki


Ojapuiston liikuntapuisto ja leikkipuisto Mellunmäki

Helsinki kehittää Mellunmäen puistoja. Se tekee uuden suunnitelman näille alueille: Ojapuiston liikuntapuisto, Naulakallionpuisto, leikkipuisto Mellunmäki, asukaspuisto Luosto ja vanha urheilukenttä Siltapolulla. Tavoite on, että nämä alueet ovat yhdessä monipuolinen paikka vapaa-ajan viettoon, liikuntaan ja leikkimiseen. Puistosuunnitelman luonnos on valmis syksyllä 2019. Silloin siitä voi antaa palautetta.

Hankkeen tiedot »


Leikkipuisto Lampi

Helsinki aikoo uudistaa leikkipuisto Lampea. Tavoite on, että puistossa on jatkossa mukava viettää aikaa. Puistoon tulee uusia istutuksia. Vanha vesiallas korjataan, ja puiston keskelle tulee meriaiheinen leikkipaikka. Suunnitelma on valmis arviolta vuoden 2019 aikana. Rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2020.

Hankkeen tiedot »

Leikkipuisto Lampeen tulee uusia istutuksia ja vesiallas korjataan. Havainnekuva Helsingin kaupunki.


Mellunkylän–Vartiokylän luonnon- ja maisemanhoidon suunnitelma

Helsinki on tehnyt pitkän ajan suunnitelman siitä, miten se kunnostaa katuja, puistoja ja viheralueita Mellunkylän ja Vartiokylän alueella. Nyt kaupunki tekee tarkemman suunnitelman, miten alueen luontoa pitää hoitaa. On tarkoitus, että suunnittelu alkaa vuoden 2019 aikana.


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.


 
21.01.2020 13:52