Kulosaari, Herttoniemi ja Tammisalo

Asemakaavat


Kivinokka

Kivinokan alue saa asemakaavan. Helsingin tavoite on, että Kivinokka on monipuolinen paikka vapaa-ajan viettoon ja matkailuun. Suunnitelmaan voi ottaa luonnosvaiheessa kantaa syksyllä 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Kivinokka. Kuva Helsingin kaupunki


Sorvaajankatu 20

Planmeca Oy:n pääkonttori voi laajentua. Ehdotus asemakaavasta on nähtävillä arviolta vuonna 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Planmeca Oy suunnittelee pääkonttorinsa laajentamista, havainnekuva Arkkitehtitoimisto JKMM Oy.

Herttoniemen metroaseman korttelit

K-Hertan lähelle ja nykyisen metron sisäänkäynnin paikalle suunnitellaan matalia rakennuksia. Aseman lähelle suunnitellaan uusi joukkoliikenteen terminaali ja sen päälle asuntoja ja toimitiloja. Ehdotus asemakaavasta on nähtävillä arviolta vuonna 2021.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Herttoniemeen metroaseman läheisyyteen suunnitellaan matalia taloja ja uutta joukkoliikenteen terminaalia. Kuva Patrik Lindström.


Länsi-Herttoniemen täydennysrakentaminen

Helsinki etsii Länsi-Herttoniemestä täydennysrakentamisen paikkoja viheralueiden reunoille ja tontin haltijoiden niin halutessa myös tonteille. Samalla alueen suojelua tutkitaan. Rakennukset sovitetaan ympäristöönsä, kaupunkikuvaan ja reitistöihin. Vuonna 2019 Helsinki laati alueelle suunnitteluperiaatteiden luonnoksen. Suunnitteluperiaatteiden jälkeen kaupunki laatii asemakaavaluonnoksen, joka tuodaan avoimesti keskusteltavaksi arviolta vuonna 2021.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Länsi-Herttoniemestä etsitään paikkoja uusille taloille. Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki, Roy Koto


Roihuvuoren kirkon ympäristö

Helsinki alkaa suunnitella muutosta Roihuvuoren keskustan asemakaavaan keväällä 2020. Alueella laaditaan parhaillaan yleisiä suunnitteluperiaatteita, jotka ohjaavat suunnittelua. Uusi suunnitelma koskee useita tontteja ja yleisiä alueita Roihuvuoren keskustassa.

Kun asemakaavan suunnittelu alkaa, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa.

Ilmakuva Roihuvuoren kirkon ympäristön suunnittelualueesta.


Roihuvuoren täydennysrakentaminen

Helsinki laatii Roihuvuoren alueelle suunnitteluperiaatteet. Suunnitteluperiaatteissa määritellään suuntaviivat alueen täydennysrakentamiselle. Asukkaat voivat tutustua periaatteisiin keväällä 2020. Suunnitteluperiaatteet ohjaavat alueen asemakaavan muutoksia.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Roihuvuori ilmasta käsin.


Puistot ja viheralueet


Herttoniemen aluesuunnitelma

Kaupunki tekee pitkän ajan suunnitelman siitä, miten ja missä järjestyksessä se kunnostaa Herttoniemen katuja, puistoja ja viheralueita. Kaupunki kunnostaa Herttoniemen aluetta useassa vaiheessa 10 vuoden aikana. Ehdotus on ollut nähtävillä syksyllä 2019, ja kaupunkilaiset ovat voineet kommentoida sitä.

Tarkempaa tietoa suunnitelmasta » 

Kuvassa Roihuvuoren kirsikkapuisto, Helsingin kaupungin aineistopankki / Simo Karisalo


Herttoniemen liikuntapuisto

Herttoniemen liikuntapuistoa kehitetään monipuoliseksi liikunnan palvelukokonaisuudeksi. Puistoon lisätään eri ikäisiä käyttäjiä ympärivuotisesti palvelevaa liikuntatoimintaa. Urheilu- ja tenniskentät peruskorjataan. Puiston uusia toimintoja ovat tekojäärata, tekonurmipintainen jalkapallokenttä, koripallo, lentopallo, beach-volley, frisbee-golfrata ja miniareena sekä ulkokuntoilupaikka. Puistosuunnitelma valmistuu vuonna 2021. Rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2022.


Leikkipuisto Hilleri

Leikkipuisto Hillerin ulkotilat korjataan ja uudistetaan. Suunnitelma valmistuu vuoden 2020 aikana ja tavoitteena on, että rakentaminen alkaa vuonna 2021. Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa alueellisesti tärkeän leikkipuiston viihtyisyyttä, toimivuutta, turvallisuutta ja esteettömyyttä.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Suuntaa antava havainnekuva leikkipuisto Hilleristä


Herttoniemen kuntoportaat

Porrasjuoksusta on tullut yhä suositumpi liikuntamuoto. Helsinki laatii suunnitelmia kuntoportaiden rakentamiseksi kahdeksaan paikkaan. Suunnitelmat valmistuvat syksyllä 2020, ja rakentaminen pyritään aloittamaan joidenkin kohteiden osalta jo loppuvuodesta 2020. Kuntoportaiden suunnittelu ja rakentaminen perustuvat Helsingin kuntoporrasohjelmaan.

Suunnitelmat tehdään seuraaviin paikkoihin:

Porrasjuoksusta on tullut suosittu liikuntamuoto. Kuva on Malminkartanosta. © Helsingin kaupunki


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.Vuonna 2020 alkavat ja meneillään olevat keskeiset katurakennuskohteet:

Herttoniemen yritysalue
Kulosaaren puistotie (Itäbaana)


Lisätietoa
11.05.2020 21:27