Kamppi, Kluuvi ja Punavuori

Asemakaavat


Kampin terveyden ja hyvinvoinnin palvelukeskus

Helsinki suunnittelee, että Kamppiin tulee uusi terveyden ja hyvinvoinnin palvelukeskus. Rakennuksessa on 8 kerrosta, ja se tulee Kampin metroaseman kohdalle Sähkötalon ja Autotalon väliin. Kaupunki alkoi valmistella muutosta asemakaavaan kesällä 2019. Ehdotus on valmis arviolta vuonna 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »


Suuntaa antava havainnekuva Kamppiin suunniteltavasta terveyden ja hyvinvoinnin keskuksesta (PES-Arkkitehdit Oy)


Marian kasvuyrityskampus

Entiselle Marian sairaalan alueelle suunnitellaan Pohjois-Euroopan suurinta kasvuyritysten keskittymää. Alueelle tulee yli 3 000 uutta työpaikkaa. Alueen pohjoisosassa toimivan startup-keskittymän jatkoksi alueen eteläosalle tulee uusi kasvuyrityskortteli, jonka YIT, Keva ja Helsingin kaupunki suunnittelevat yhdessä. Asemakaavan tarkistettu ehdotus on valmis kesäkuussa 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Havainnekuva alueesta, Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy


Elielinaukio ja Asema-aukio

Postitalon ja Rautatieaseman väliin Elielinaukiolle suunnitellaan toimitilojen rakentamista. Samalla alueen maanalaisia yhteyksiä on tarkoitus kehittää. Asema-aukion liikennejärjestelyjä selkiytetään ja linja-autoliikenteen pysäkit siirretään Kamppiin. Kaavoitus käynnistyy vuoden 2020 aikana suunnitteluperiaatteiden laatimisella. Tavoitteena on, että alueen suunnittelusta järjestetään arkkitehtuurikilpailu, jonka pohjalta asemakaava valmistellaan.

Kun suunnitteluperiaatteiden laatiminen alkaa, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa.

Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki / Lauri Rotko


Lapinlahdenkatu 8

Matalan liiketilasiiven paikalle suunnitellaan uutta 7-kerroksista asuinrakennusta. Ehdotus asemakaavasta on valmis arviolta vuonna 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Lapinlahdenkatu 8:ssa sijaitsevan matalan liiketilan paikalle suunnitellaan asuintaloa.


Bulevardi 29-31

Metropolia Ammattikorkeakoulun entistä päärakennusta ollaan muuttamassa hotelliksi. Rakennusta laajennetaan lisäsiivin ja maltillisin korotuksin. Entiset kemian rakennukset päärakennuksen takana muutetaan asunnoiksi ja ullakkokerroksia korotetaan osin, samoin kuin entinen kirjasto Bulevardin varrella. Kaikki rakennukset suojellaan. Helsinki alkoi valmistella muutosta asemakaavaan kesällä 2019. Ehdotus asemakaavasta on valmis arviolta syksyllä 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »  

Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

Kottarainen-kortteli

Rakennukset Eerikinkadun, Albertinkadun ja Kalevankadun kulmassa otetaan uuteen käyttöön Metropolian ammattikorkeakoulun luovuttua tiloista. Kortteliin on suunnitteilla asuntoja, liike- ja toimitiloja sekä lisärakentamista pihan puolelle. Korttelin arvokkaat rakennukset suojellaan. Helsinki alkoi valmistella muutosta asemakaavaan kesällä 2019. Ehdotus on valmis arviolta vuonna 2021.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Eerikinkadun, Albertinkadun ja Kalevankadun kulmassa sijaitsevat rakennukset on tarkoitus muuttaa asunnoiksi, liiketiloiksi ja toimistoiksi.


Hietalahdenranta

Hietalahdenrannan alueelle on haettu kehittämisvarausta. Hankkeen lähtökohtana on rakentaa Hietalahdenrantaan toimitilaa ja maanalainen pysäköintilaitos Hietalahdentorin alle. Samalla alueen liikennejärjestelyitä uudistetaan ja aluetta kehitetään viihtyisänä jalankulkuympäristönä. Varausaikana alueelle laaditaan erilaisia suunnitelmavaihtoehtoja, joissa esitetään ehdotus toimitilojen täydennysrakentamisen määrästä ja sijainnista. Asemakaavan valmistelu voi alkaa vuonna 2021.

Kun asemakaavan suunnittelu alkaa, hankkeen tiedot näkyvät karttapalvelussa.

Hietalahdenranta


Puistot ja viheralueet 


Kaisaniemenpuisto

Helsinki kunnostaa Kaisaniemenpuiston. Tavoitteena on kehittää vehreä, viihtyisä ja tapahtumarikas kaupunkipuisto. Kehittämisen painopisteet ovat puistorakenteiden kunnostamisessa, toimintojen jäsentelyssä ja liikenteellisissä järjestelyissä. Lisäksi puiston arvokasta kasvillisuutta uudistetaan ja täydennetään tarvittavilta osin. Uudistuksessa kunnioitetaan puiston historiallista arvoa. Suunnittelu on käynnissä ja se valmistuu arviolta vuonna 2021.

Hankkeen tiedot kartalla »  

Ilmakuva Kaisaniemenpuisto. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Lauri Rotko


Kadut ja liikenne

Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.Vuonna 2020 alkavat ja meneillään olevat keskeiset katurakennuskohteet:

Telakkakadun perusparannus
Kaisantunneli
Töölönlahden ja Eläintarhanlahden välinen tulvapato ja silta

30.10.2020 10:53