Katajanokka, Kaartinkaupunki ja Kruununhaka


Asemakaavat


Kauppatori

Kauppatorin alueen ilmettä, viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta parannetaan osana keskustan kehittämistyötä.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Kauppatori mereltä päin kuvattuna. Kuva: Eetu Ahanen / Helsinki Marketing


Eteläsataman itäosa ja Katajanokanranta

Eteläsataman itäosan ja Katajanokanrannan suunnittelun tavoitteena on vahvistaa keskustan merellisyyttä sekä liittää ranta-alueet ja matkustajasatama tiiviimmin osaksi kävelypainotteista keskustaa. Tarkoituksena on luoda uutta merellistä kaupunkitilaa rantabulevardeineen ja vetovoimaisine toimintoineen.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Katajanokka ilmasta kuvattuna. Kuva: Helsingin kaupunkimittauspalvelu (2014)


Katajanokanlaituri 4

Alueella sijaitsevan varastorakennuksen tilalle suunnitellaan uutta pääkonttori- ja hotellirakennusta. Hankkeesta järjestetään arkkitehtuurikutsukilpailu keväällä 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Ilmakuva suunnittelualueesta (Katajanokanlaituri 4). Kuva: Helsingin kaupunki


Sotamuseon kortteli

Kaavamuutoksen tavoitteena on löytää uusi käyttötarkoitus entisen Sotamuseon rakennuksille Liisankadulla ja Maurinkadulla sekä suojella ne ja mahdollistaa asuntojen täydennysrakentaminen korttelissa. Lisäksi tontille pyritään sijoittamaan päiväkoti joko olemassa oleviin rakennuksiin tai uudisrakennuksen maantasokerrokseen.

Mahdollisia uusia käyttötarkoituksia Sotamuseon rakennuksille ovat toimistot, liiketilat tai hotelli. Täydennysrakentamispaikkoja tutkitaan Sotamuseon tontille 14 sisäpihan pohjoisosaan sekä Kruunuasuntojen tontille 15 Maurinkadun varrelle. Kaavoituksen on tarkoitus alkaa toukokuussa 2020.

Hankkeen sijainti kartalla ja tarkemmat tiedot »

Sotamuseon kortteli, ilmakuva


Puistot ja viheralueet


Merikasarminpuisto

Helsinki uusii puiston istutuksia ja rakenteita. Hankkeen toteutumisaikataulu on epäselvä, sillä puistossa sijaitseviin tiiliraunioihin liittyvän valituksen käsittely on kesken.

Hankkeen tiedot kartalla »

Kaupunki korjaa Merikasarminpuiston rakenteita, uusii istutuksia ja parantaa oleskelumahdollisuuksia.


Kadut ja liikenne


Löydät alueen liikenne-ja katusuunnitelmat alla näkyvästä kartasta. Kartan vihreät alueet ovat liikennesuunnitelmia ja ruskeat alueet katu- ja puistosuunnitelmia.

Kun viet hiiren suunnitelman päälle, näet hankkeen otsikkotiedot. Klikkaamalla suunnitelmaa saat näkyviin hankkeen tarkemmat tiedot, asiakirjat ja käsittelyvaiheen.

11.05.2020 19:31