Opettajalle ja kasvattajalle

Lapset Kalasatamassa. Kuva: Riku Pihlanto.

Alla Kulkuri, kestävän liikkumisen lähettiläs -hankkeen puitteissa tuotettuja materiaaleja opettajien ja kasvattajien vapaasti hyödynnettäväksi!

Tehtävävihko (suomi, pdf)
Hyppää Hetan matkaan on noin 5–9-vuotiaille suunnattu tehtävävihkonen, jonka teemana on kestävä liikkuminen. Tehtävien ohella vihkossa kulkee tarina Hetasta ja hänen matkoistaan.

Tulostusohje:
Tämä on tulostukseen suunniteltu väriä säästävä versio tehtävävihkosta. Tulosta joko
1. koko A5, booklet-tulostuksena
2. tai koko A4, molemminpuolinen tulostus

Värityskuvia (pdf)

Hauskoja värityskuvia kestävän liikkumisen teemoilla.         

Infoa aikuiselle (suomi, pdf)


Infolehtisestä löydät tietoa kestävästä liikkumisesta niin ympäristön kuin lasten terveyden kannalta.

Hållbar mobilitet info (på svenska, pdf)
Info om hållbar och smart mobilitet för vuxen.
Ett uppgiftshäfte för att röra sig smart (på svenska, pdf)

Det här smart mobilitet uppgiftshäftet är designat för barn i åldern 6–8.

Animaatiovideo


1:41 minuutin pituinen hauska animaatio kestävästä liikkumisesta. Animaatio sopii esimerkiksi lyhyeksi introksi kestävän liikkumisen oppitunnille, tai ihan vain näytettäväksi sellaisenaan ja herättämään keskustelua liikkumisvalinnoista. Videolla käsitellään muun muassa sitä, miten ilmastonmuutosta voi hillitä omilla liikkumisvalinnoilla ja mitä muuta hyötyä on kestävistä kulkutavoista, kuten kävelystä, pyöräilystä ja joukkoliikenteen käytöstä, kuin pienet päästöt.
Kulkurin aineisto oppitunnille 
Oppituntiaineisto ja tehtäviä teemasta kestävä liikkuminen eri luokka-asteille. Ohjeet aineiston läpikäymiseen löytyvät kalvojen alareunan muistiinpanoista.
Taitorata pyörille ja muille menopeleille!
Kestävän liikkumisen oppituntiin voi yhdistää toiminnallisen pyörätaitoradan. Taitoradan voi myös suorittaa potkulaudalla tai skuutilla. Pyörärata on myös mainio idea esimerkiksi liikuntatunnille!
Fiksun liikkujan suunnistus:


Fiksun liikkujan suunnistus on ulkona (tai tarvittaessa sisällä) toteutettava suunnistus, joka koostuu rastien etsimisestä, erilaisista liikkeistä ja tietovisakysymyksistä.

Tulostusohje:
Rastit: Tulosta 2 sivua arkille + molemmin puolin paperi sekä ”käännä pitkän reunan ympäri”, niin liikennemerkit ja kysymykset asettuvat oikeaan järjestykseen.

30.03.2022 11:19