Laituri, näyttely- ja infotila

Laituri on Helsingin kaupunkiympäristön asiakaspalvelupiste ja kaikille avoin kaupunkikehittämisen paikka. Laituri toimii Kampissa, vanhan linja-autoaseman rakennuksessa osoitteessa Narinkka 2. Tänne on helppo tulla kaikista ilmansuunnista.

Onko sinulla idea Helsingin kehittämiseen?

Tule jakamaan ideat Laiturilla. Täällä voit järjestää työpajoja, tapahtumia tai näyttelyitä, joissa tehdään Helsingistä maailman toimivin kaupunki. Laituri tarjoaa areenan ja kokoontumispaikan niin kaupunkilaisille kuin ammattilaisille. Laiturin workshoptila soveltuu monenlaiseen käyttöön.

Tilavaraukset: laituri(at)hel.fi

Työpajat ja vierailut kouluille

Laiturilla järjestetään maksuttomia kaupunkikehittämisen työpajoja kouluille. Lisäksi on mahdollista tutustua Helsingin kaupunkisuunnitteluun ja uusiin merellisiin kaupunginosiin.

Lue lisää >>

Näyttelyt Laiturilla

Helsinki on olotila! Our Urban Living Room 23.8.-30.11.
Olohuone on paikka, jossa viihdytään. Se on tila, jossa on mukava oleskella, puuhata ja rentoutua -yksin ja yhdessä.  Entä mikä tekee julkisesta tilasta olohuoneen? Onko Helsinki hygge? Laiturin uusi olkkarinäyttely pohtii julkisen tilan roolia ja esittelee Helsingin ja Tanskan tulkinnat urbaanista olkkarista.

Taiteiden yönä 23.8. klo 16.00 aukeaa tanskalaisen arkkitehtitoimisto Coben Our Urban Living Room -niminen näyttelykokonaisuus, joka perustuu arkkitehtitoimiston projekteihin ja samannimiseen kirjaan. Laiturilla esitellään myös tällä hetkellä Helsingissä käynnissä olevia hankkeita, joissa on erityisesti huomioitu kaupunki asukkaiden olohuoneena ja olotilana. Avajaisohjelmassa on myös Mimmit peinttaa ry:n katutaidetyöpaja. Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!


Kuva: Cobe

Bulevardikaupunki, suunnitellaan yhdessä!

Bulevardinäyttely info- ja näyttelytila Laiturilla on avoinna heinäkuun loppuun saakka. Kuvaaja: Helena Roschier

Bulevardikaupunki, suunnitellaan yhdessä!
Tuleviin bulevardikaupunginosiin keskittyvä näyttely rakentuu pala palalta osallistujien määrittäessä itse sen keskeiset sisällöt. Tarkoituksena on viedä suunnittelun alkuvaiheessa olevien Vihdintien ja Tuusulanväylän kaupunkibulevardeihin liittyviä kysymyksiä eteenpäin etsimällä ratkaisuja yhdessä. Näyttelyä on uudistettu ja se on avoinna Laiturilla heinäkuun loppuun saakka.

Lue lisää >>


Hylkysaari Re-use exhibition 30.5.-28.7.2018 in Laituri

Hylkysaari Re-use näyttely 30.5-28.7.2018
Näyttely esittelee Aalto-yliopiston arkkitehtiosaston master-tason oppilastöitä Helsingin Kruunuvuorenselällä sijaitsevan Hylkysaaren uudelleenkäyttöön. Hylkysaari Re-use Studio pidettiin keväällä 2018 yhteistyössa Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Näyttelyn järjestää Aalto-yliopiston Taiteiden ja Suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitos.

Hylkysaari Re-use exhibition 30.5.-28.7.2018
Aalto University's Architecture Department Professors Mikko Summanen, Kimmo Lintula and Niko Sirola Building Technologies academic chair will present students work from the master’s level studio  ‘Hylkysaari Re-use’. The studio was taught spring term 2018 in cooperation with  architects Osma Lindroos, Sasu Marila, Paul Thynel, special planners Ismo Kontoniemi (Structure),  Asko Laune (HVAC) and Senate Properties. The exhibition is organized by Aalto University’s School of Arts, Design and Architecture.  

Students: Barbora Cervenova, Molly Ekholm, Ye Feng, Rouven Grom, Liisa Heinonen, Ann-Mari Homan, Otto Honkamaa, Henri Jessen-Juhler, Anna Kintsurashvili, Blake Nauman, Piritta Nykänen, Twearly Peaster, Saara Sillanmikko, Beate Slåttsveen Bjoernerud, Pietari Sulonen, Oskar Suomalainen, Yusuke Takahashi, Niklas Turunen, Olga Zharkova.

Facebook event


Kaikki Laiturin näyttelyt ja tapahtumat >>  

   
 

Laituri Facebookissa

JAA