Laituri, näyttely- ja infotila

Laituri on Helsingin kaupunkiympäristön asiakaspalvelupiste ja kaikille avoin kaupunkikehittämisen paikka. Laituri toimii Kampissa, vanhan linja-autoaseman rakennuksessa osoitteessa Narinkka 2.

Onko sinulla idea Helsingin kehittämiseen?

Tule jakamaan ideat Laiturilla. Täällä voit järjestää työpajoja, tapahtumia tai näyttelyitä, joissa tehdään Helsingistä maailman toimivin kaupunki. Laituri tarjoaa areenan ja kokoontumispaikan niin kaupunkilaisille kuin ammattilaisille. Laiturin workshoptila soveltuu monenlaiseen käyttöön. Tilavaraukset: laituri(at)hel.fi
 

Työpajat ja vierailut kouluille

Koululuokat ovat tervetulleita tutustumaan Laiturin näyttelyyn omatoimisesti syyskaudella 2018. Valitettavasti emme voi tarjota työpajoja ja ohjattuja koululaisvierailuja.

Ilmoitattehan mahdollisuuksien mukaan vierailusta etukäteen: laituri(at)hel.fi
 

Näyttelyt Laiturilla

Our Urban Living Room -näyttely Laiturilla. Kuva: Cobe

Helsinki on olotila! Our Urban Living Room 23.8.–30.11.2018

Olohuone on paikka, jossa viihdytään. Se on tila, jossa on mukava oleskella, puuhata ja rentoutua -yksin ja yhdessä.  Entä mikä tekee julkisesta tilasta olohuoneen? Onko Helsinki hygge? Laiturin uusi olkkarinäyttely pohtii julkisen tilan roolia ja esittelee Helsingin ja Tanskan tulkinnat urbaanista olkkarista.

Tanskalaisen Cobe-arkkitehtitoimiston Our Urban Living Room -niminen näyttelykokonaisuus perustuu arkkitehtitoimiston projekteihin ja samannimiseen kirjaan. Laiturilla esitellään myös tällä hetkellä Helsingissä käynnissä olevia hankkeita, joissa on erityisesti huomioitu kaupunki asukkaiden olohuoneena ja olotilana.

Pasilan tornialueen kilpailu – Helsinki High-rise -näyttely 1.–30.11.2018

Näyttely esittelee Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja suunnittelukilpailussa palkitut työt: kilpailun voittajaksi esitetyn YIT:n Trigonin sekä Skanskan ja Saton ehdotuksen Etelä-Pasila. Kilpailutöihin voi tutustua muun muassa virtuaalilaseilla käytettävien 3D-mallien sekä pienoismallien avulla.

Tornialueen Helsinki High-rise -kilpailun järjestivät Helsingin kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt. Kilpailulla haettiin korkeatasoista suunnitelmaa alueen asemakaavan pohjaksi ja toteuttajaa rakentamisen käynnistävälle aloitusalueelle.

Kaikki Laiturin näyttelyt ja tapahtumat »

Laituri Facebookissa

JAA