Suoraan sisältöön

Osallisuustila Brygga

Bryggassa sinä teet huomisen Helsinkiä! Brygga on Helsingin kaupunkiympäristön osallisuustila, jossa on esillä vaihtuvia ajankohtaisia hankkeita. Tarjolla on myös tietoa, miten sinä voit vaikuttaa kaupunkimme kehitykseen. 

Bryggassa pääset muun muassa selvittämään mikä Helsingin kaupunginosista olet ja jättämään heti post-it-terveiset kaupungin työntekijöille ja kehittäjille.


Ajankohtaisia tapahtumia Bryggassa

19.9. Klo 16-17 Suunnittelija tavattavissa, Hiilineutraali Helsinki 2035 – hankinnat ilmastonmuutoksen hillinnässä, projektikoordinaattori Satu Salonen

3.10. Klo 16-17 Suunnittelija tavattavissa, Ihmiset ja Itämeri, ympäristöekologi Mari Joensuu 

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Toiminnalliset näyttelyt Bryggassa

2.9.-3.11.2019 Kaupungin nimetNäyttelyssä voit tutustua Helsingin nimistöön ja nimistönsuunnitteluun. Voit myös kertoa oman kadunnimistöön liittyvän tarinasi ja osallistua näyttelyn rakentumiseen kuvaamalla ja jakamalla minkä tahansa kadunnimikilven.

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 200 vuotta siitä, kun Liisankatu ja Unioninkatu saivat nimensä. Tämä oli samalla myös Helsingin nimistönsuunnittelun alku. Nykyisin käytössä on noin 7 000 kadun-, puiston-, aukion tai muun yleisen paikan nimeä. Nimistöä suunniteltiin vaihtelevin kokoonpanoin ja periaattein aina vuoteen 1946 asti, jolloin nimistökysymyksien parissa aloitti kadunnimikomitea. Vuoden 1959 lopussa asetettiin nimistötoimikunta, joka jatkaa yhä työskentelyään. Nimistönsuunnittelu on osa kaupunkisuunnittelua ja nimet vahvistetaan asemakaavassa.

Näyttelyn Facebook-tapahtuma

Helsingin työväenopisto järjestää syys–lokakuussa Oodin Maijansalissa luentosarjan ”200 vuotta helsinkiläistä nimistönsuunnittelua”, jossa kerrotaan, minkälaista tarinaa viralliset kaavanimet kertovat meille ja miten kaupunkiin suunnitellaan uusia nimiä.  

Luentosarjan Facebook-tapahtuma

Kuvahaaste!

Kuvaa kadunnimikilpi Helsingissä ja jaa se tarinalla tai ilman: #kaupunginnimet

Lisätietoja:

Kaupungin nimet -näyttely

nimistönsuunnittelija Johanna Lehtonen
p. 09 310 37386, johanna.lehtonen@hel.fi

suunnittelija Hanna Ikonen
p. 09 310 64796, hanna.ikonen@hel.fi

Lue lisää Helsinki <3 ilmasto -näyttelystä


Helsinki <3 ilmasto

Toiminnallinen Helsinki <3 ilmasto -näyttely kertoo arjen ilmastoteoista.

Näyttelyn tavoitteena on lisätä ymmärrystä ilmastonmuutoksesta ja avata Helsingin ilmastotavoitteita. Ilmastoaihetta lähestytään neljän teeman kautta: liikenne, asuminen, ruoka ja kuluttaminen.  

Bryggassa voi muun muassa ladata puhelimen pyörää polkemalla, tutustua tulevaisuuden Helsingin pikaratikka- ja baanaverkostoihin, antaa oman ilmastolupauksen sekä tutkia omia ruokavalintojaan ruokakuutioiden avulla.

Helsinki <3 ilmasto -näyttely on esillä 16. toukokuuta alkaen. Avajaisia vietetään keskiviikkona 22. toukokuuta. Toiminnallinen kokonaisuus on auki lokakuun loppuun,ja siihen voi tutustua itsenäisesti Oodin aukioloaikoina.

Bryggassa on henkilökunta paikalla arkisin klo 14 - 18.

Helsinki <3 ilmasto -oheistapahtumat Suunnittelija tavattavissa Facebook-tapahtuma >>


Brygga sijaitsee keskustakirjasto Oodissa kerroksessa 1+ ja on avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Henkilökunta on paikalla arkisin kello 14–18.  


JAA