Suoraan sisältöön

Osallisuustila Brygga

Bryggassa sinä teet huomisen Helsinkiä! Brygga on Helsingin kaupunkiympäristön osallisuustila, jossa on esillä vaihtuvia ajankohtaisia hankkeita. Tarjolla on myös tietoa, miten sinä voit vaikuttaa kaupunkimme kehitykseen. 

Brygga sijaitsee keskustakirjasto Oodissa kerroksessa 1+.

Ajankohtaista Bryggassa

Brygga on suljettu toistaiseksi 18.3. alkaen kuten Oodi

Avaamisesta ja tulevasta ohjelmasta ilmoitetaan tällä sivulla.


Toiminnalliset näyttelyt Bryggassa


13.11.2019-17.3.2020  Helsinkimme muuttuu ja säilyy

– valokuvia Helsingin muutoksesta

Helsinkimme muuttuu ja säilyy -nayttely Bryggassa -mainos

Helsinkimme muuttuu ja säilyy -toiminnallinen näyttely Oodin Bryggassa kertoo valokuvien avulla kaupungin muutoksesta vanhoja kuvia uudelleen kuvaten. Jälleenvalokuvaus on vanhan valokuvan toisintamista. Näin saaduilla ”ennen ja nyt” kuvapareilla voidaan havainnollistaa ympäristössä tapahtunutta muutosta.

Huhtikuun 2020 alkuun saakka esillä olevan näyttelyn järjestää Wikimedia Suomi ry yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Viron valokuvahistoriallisen seuran kanssa. Se liittyy Helsinki Rephotography -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on elämyksellisesti edistää liikkumista valokuvauksen avulla. Hankeessa tutustutaan kuvissa oleviin paikkoihin ja kuvataan vanhoissa valokuvissa esiintyviä paikkoja uudestaan. Samalla saadaan talteen sijainnit, joissa historialliset kuvat on otettu. Kuvat talletetaan Ajapaikkiin ja Wikimedia Commonsiin kaikkien vapaasti hyödynnettäviksi ja muokattaviksi. Jälleenvalovauksessa on hyödynnetty Ajapaik-mobiilisovellusta.

Wikimedia Suomi ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää Internet-tietosanakirja Wikipedian sekä muiden Wikimedia Foundationin ylläpitämien palveluiden tuntemusta ja käyttöä sekä vapaan sisällön luontia ja levittämistä Suomessa.

Kuvahaaste!

Kuvaa vanha kuva uudestaan Helsingissä ja tallenna se someen hashtagilla: #helsinkiennenjanyt

Lisätietoja:

Helsinkimme muuttuu ja säilyy -näyttely
Kimmo Virtanen, Wikiteknikko, kimmo.virtanen@wikimedia.fi

Näyttelyn Facebook tapahtuma >>

Wikimedia Suomi >>
Ajapaik >>JAA