Suoraan sisältöön

Vuokra-asunnot

Helsingin kaupunki on Suomen suurin vuokranantaja ja omistaa yli 56000 vuokra-asuntoa. Asuntoja on lähes kaikkialla kaupungissa. Suurin osa kaupungin vuokra-asunnoista on valtion tuella rakennettuja Ara-vuokra-asuntoja, joiden asukasvalintaa on säädelty lailla. Asukasvalinnan perusteina ovat hakijan asunnontarve, tulot ja varallisuus.

Helsingin kaupunki omistaa myös vapaarahoitteisia asuntoja, joita vuokrataan markkinahinnalla. Lisäksi asuntoja välitetään lyhytaikaiseen tarpeeseen.

Asuntojen hakeminen ja välitys on maksutonta.

Asunnot välitetään hakemusten perusteella. Vuokra-asuntohakemuksen voi täyttää kaupungin sähköisessä asiointipalvelussa tai vuokra-asunnon haku -verkkosivun kautta.

Kukin hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta.

Teemme asunnon hakemisesta helppoa ja löydämme vastauksen kysymyksiin nopeasti ja asiantuntevasti. Lisätietoja vuokra-asunnon haun verkkosivuilta.

Käytön edellytykset:

Päähakijan tulee olla 18-vuotta täyttänyt ja hänellä tulee olla suomalainen henkilötunnus. Ara-vuokra-asunnoissa on varallisuusraja.

Avoinna ma-ti 08:15-12, ke-to 12-15, pe 12-15. Neuvonta asiakaspalvelun aukioloaikoina. Kun asuntotyypin sähköiset hakemukset löytyvät sähköisestä asioinnista.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Lue lisää:

Asiointipalvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    >   

Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »