Suoraan sisältöön

Ympäristökeskuksen verkkonäyttelyt ja videot

Viikki – luontoa ja ekorakentamista

Viikki-näyttelyn logo.

Luonto, kaavoitus ja ekologinen rakentaminen sekä ratkaisut, joilla rakentamisessa ja asumisessa voidaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, ovat luonnollinen osa Viikkiä.

Tutustu näyttelyyn

LUMO - valokuvia Helsingin luonnosta

Lumo-valokuvanäyttelyn mainoskuva

Näyttely syntyi osana Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen Luonnon monimuotoisuus -hanketta. Hankkeen tavoitteena oli saada kokonaiskuva Helsingin luontotyypeistä, ja suunnitella, miten kaupunki voisi edistää luonnon monimuotoisuutta.

Näyttelyn kuvat ovat valokuvataiteilija Pira Cousinin ottamia ja tekstit kaupunkiekologi Kaarina Heikkosen kirjoittamia. Näyttelyn teknisestä toteutuksesta vastaa Vesa Kattilakoski.

Siirry näyttelyyn

Tietoiskuja kierrättämisestä

Tietoiskuja kierrättämisestä -videoiden aloituskuva

Kierrättämällä jätteet hyötykäyttöön säästät luonnonvaroja ja hidastat ilmastonmuutosta.

Näyttely sisältää neljä tarinaa kierrättämisestä. Näyttelyn videot on suunnitellut ja toteuttanut Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia yhteistyökumppaninaan Helsingin kaupungin ympäristökeskus. EVTEK-ammattikorkeakoulu ja Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia yhdistyivät Metropolia Ammattikorkeakouluksi 1.8.2008.

Videot

 Katso myös ympäristökeskuksen tuottamia videoita Itämerestä, Harakan saaresta, kierrätyksestä, tuhohyönteisten torjunnasta...