Hoppa till innehållet

Efter att du lämnat in ansökan

Vi strävar efter att erbjuda bostäder till de sökande vars bostadsbehov är mest kritiskt. I vårt system finns ständigt över 25 000 aktiva ansökningar, medan vi årligen förmedlar 3 000–4 000 bostäder. På grund av det stora antalet sökande kan vi inte lova att alla får en bostad. Upprepade kontakter med vår rådgivning leder inte till att du får bostad snabbare.

Komm ihåg:

  • Det är viktigt att du håller din ansökan uppdaterad och ser till att den beskriver bostadsbehovet korrekt. Komm ihåg att redigera ansökan om din situation eller dina önskemål ändras.
  • Du kan endast få bostadserbjudanden från de områden som du anger i din ansökan. Om endast några få bostäder blir lediga i dina valda områden, är din chans att få ett bostadserbjudande liten. Chansen ökar om du väljer många områden, men du ska också vara beredd att flytta till alla de områden som du har valt.
  • Alla bostäder har inte hiss eller balkong. Om du har valt ett eller båda dessa kriterier som önskemål om utrustning, beaktas inte din ansökan i valet av hyresgäster till andra bostäder.

Vi kan inte garantera att du får en bostad, så sök bostad även hos andra hyresvärdar. Till exempel M2-kodit och A-Kruunu erbjuder Ara-bostäder in Helsingfros med skälig hyra. Kolla in listan över andra hyresvärd (pdf). 

Du kan kontrollera listan över lediga fritt finansierade bostäder och lediga kortvariga bostäder på Vuokraovi och lägga till lämpliga bostäder i din ansökan. Kom ihåg att uppdatera din ansökan om din situation ändras.11.02.2021 15:10