Hoppa till innehållet

Ansök om en fritt finansierad bostad

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

1. Bekanta dig med villkoren, objekten på Vuokraovi, hyresvärdarna och bostadsområdena

Vi erbjuder fritt finansierade bostäder till sökande som har en regelbunden och tillräcklig inkomst i förhållande till hyran samt inga betalningsanmärkningar. I valet av hyresgäster till de fritt finansierade bostäderna tillämpas ingen prioritering baserat på hur brådskande bostadsbehovet är och inga förmögenhetsgränser.

De fritt finansierade bostäderna söks via Vuokraovi. Starta bostadssökandet genom att bekanta dig med de lediga bostäderna på Vuokraovi. Vi rekommenderar även att du bekantar dig med hyresvärdarna, vanliga frågorna och bostadsområdena i förväg.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
2. Skicka bostadsansökan 

De fritt finansierade bostäderna söks med en egen ansökan. Du kan ha en pågående ansökan om både en Ara-hyresbostad och en fritt finansierad bostad samtidigt. Ansökningslänken i bostadsannonserna på Vuokraovi omdirigerar dig till stadens e-tjänster, där du loggar in med stark autentisering med dina nätbankskoder eller ett mobilcertifikat. Du kan ansöka om en bostad som privatkund.

I ansökan om fritt finansierade bostäder finns en lista där du kan anmäla intresse för flera objekt. Du kan också lägga till bostäder samt ändra din ansökan i efterhand. 

Ansökan är giltig i tre (3) månader efter att du har lämnat in den eller gjort ändringar i den. 

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
3. Redigera ansökan eller återkalla den vid behov 

Om din situation eller dina önskemål ändras kan du lägga till bostäder och redigera din ansökan i ärendemappen i e-tjänsterna. Efter redigeringen är din ansökan åter giltig i tre månader.

Du kan återkalla din ansökan via ärendemappen i e-tjänsterna. Återkallandet träder i kraft omedelbart.  

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin
4. Godkänna ett bostadserbjudande   

Om du blir utvald får du ett bostadserbjudande till din e-post samt ett textmeddelande. 

Vid behov ber vi de sökande skicka oss ett uppehållstillstånd på minst tolv månader eller ett registreringsintyg.  

Visning och undertecknande av hyresavtal 

Med bostadserbjudandet får du hyresvärdens kontaktuppgifter så att ni ska kunna komma överens om bostadsvisning och undertecknande av hyresavtalet. Du har tre (3) vardagar på dig att bekanta dig med bostaden och besluta om du ska acceptera den.19.01.2021 09:48