Kuva Hekan asuintalosta Ruususenrinteessä

Vuosittain välitetään noin 3300 Ara-vuokra-asuntoa, katso miltä alueilta asuntoja vapautuu eniten

Haluatko tietää, paljonko eri asuinalueilta vapautuu asuntoja? Tai kuinka paljon asuntoja välitetään vuosittain? Ara-vuokra-asuntojen vuositilastot on nyt julkaistu.

Tilastoja vapautuneista asunnoista alueittain

Alueelliset välitystilastot kertovat kuinka paljon eri kokoisia asuntoja vapautuu kultakin asuinalueelta. Tilasto on koottu viimeiseltä kolmelta vuodelta. Vuosina 2018-2020 eniten asuntoja vapautui Jakomäestä, Maunulasta, Länsi-Herttoniemestä, Kontulasta, Myllypurosta ja Malminkartanosta. Myös Jätkäsaaresta ja Kruunuvuorenrannasta vapautui paljon asuntoa, koska näille alueille valmistui uudiskohteita. Tutustu vapautuneisiin asuntoihin alueittain vuosina 2018-2020

Tilastoa välitetyistä asunnoista alueittain huoneluvun mukaan on hyvä käyttää asuntohakemuksen täyttämisen tukena. Voit katsoa, kuinka monta asuntoa hakemiltasi alueilta vapautui. Asuntoa kannattaa hakea vain niiltä alueilta, joille on valmis muuttamaan. Samalla on hyvä huomioida, että joiltakin alueilta vapautuu vain muutama asunto vuosittain.

Tilastot vuoden 2020 asukasvalinnoista

Vuonna 2020 välitettiin 3305 Ara-asuntoa, joista suurin osa oli kaksioita tai kolmioita. Eniten asuntoja välitettiin yksinhakijoille ja seuraavaksi lapsiperheille. 70 % asunnon saaneista oli erittäin kiireellisessä asunnon tarpeessa. Asunnon saaneista 2851 oli uusia asukkaita ja 454 asunnonvaihtajia. Vuoden lopussa yhteensä 22850 kotitaloudella oli aktiivi asuntohakemus, ja heistä suurin osa haki asuntoa yksin. Tutustu vuoden 2020 välitystilastoihin.

Haluatko seurata välitystilastoja kuukausittain? Asukasvalinnoista julkaistaan välitystilastoja jokaisen kuukauden puolivälissä. Tilastot löytyvät Ara-vuokra-asuntojen tietoa asunnoista sivulta.