Kuva vapaarahoitteisesta hakemuksesta

Työsuhdeasuntoja, vapaarahoitteisia asuntoja ja lyhytaikaisia asuntoja haetaan nyt uusilla asuntohakemuksilla

Kaupungin vuokra-asuntohakemukset uudistuvat. Uusi työsuhdeasuntohakemus, vapaarahoitteisten asuntojen hakemus sekä lyhytaikaisten asuntojen hakemus on avattu. Käytössäsi on myös uusi sähköinen vuokra-asunnon haun palvelu.

Hae työsuhdeasuntoa

Hae vapaarahoitteista asuntoa

Hae lyhytaikaista asuntoa

Voit tarkastella, muokata ja vahvistaa asuntohakemuksia vuokra-asunnon haun palvelussa

Kun haet vapaarahoitteista tai lyhytaikaista asuntoa, asuntohakemuksen jättäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista ja hakemuksen vahvistamista lähettämisen jälkeen myös kanssahakijalta. Asuntohakemus on mukana asukasvalinnoissa vasta vahvistamisen jälkeen.

Työsuhdeasuntojen osalta ainoastaan kaupungin työntekijän tulee tunnistautua ja vahvistaa hakemus.

Jos sinulla tai kanssahakijalla ei ole mahdollisuutta tunnistautua vahvasti mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksin, tulee teidän tulla tunnistautumaan vuokra-asunnon haun neuvontaan osoitteessa Työpajankatu 8.

Uudistuksen myötä siirrymme pois Helsingin kaupungin asiointi.hel.fi:stä. Pääset tarkastelemaan vanhaa asiointi.hel.fi:n kautta jättämääsi hakemusta 18.11.2021 asti, mutta hakemusta ei voi enää muokata. Kaikki asuntohakemukset vanhenevat 18.11., jonka jälkeen ne eivät enää näy sähköisen asioinnin asiointikansiossa. 

Huomioithan, että palvelussa voi esiintyä ruuhkaa, kun uudet asuntohakemukset on avattu. Sinulla on 18.11. asti aikaa jättää uusi asuntohakemus. Uuden asuntohakemuksen täyttämisessä ei siis ole kiire, voit hyvin jatkaa hetken asunnonhakua vanhalla asuntohakemuksella.