Suoraan sisältöön

Hae työsuhdeasuntoa

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin 

1. Tutustu haettaviin asuntoihin, ehtoihin ja asuinalueisiin 

Aloita työsuhdeasunnon haku tutustumalla vapaisiin asuntoihin vuokra-asuntojen esittelysivulla. Suosittelemme myös perehtymään asukasvalinnan periaatteisiin, usein kysyttyihin kysymyksiin ja asuinalueisiin, joilla sinua kiinnostavat asunnot sijaitsevat.  

Työsuhdeasuntoja välitetään kaikille Helsingin kaupungin toimialojen, keskushallinnon ja liikelaitoksien työntekijöille (pois lukien HKL ja Palvelukeskus Helsinki, joiden työntekijät voivat tiedustella mahdollisia työsuhdeasuntoja oman työpaikkansa henkilöstöyksiköstä).

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

2. Täytä asuntohakemus 

Valitse vuokra-asuntojen esittelysivulta asunto, jota haluat hakea. Jätä valitsemasi asunnon tiedot näkyviin selaimeen tai ota asunnon tiedot ylös. Tarvitset asunnon tietoja kun täytät hakemusta.

Täytä työsuhdeasuntohakemus. Suosittelemme lisäämään hakemukseen henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, joka on vain sinun käytössäsi.

Muista nämä

  • Laita hakemukseen mahdollisimman selkeästi ammattinimikkeesi sekä tieto siitä, missä toimipaikassa työskentelet tai mihin työtehtävään ja toimipaikkaan olet tulossa töihin.
  • Kerro tarkemmin asunnontarpeestasi Lisätiedot-kentässä, esimerkiksi jos teet vuorotyötä tai mukanasi muuttaa perheenjäseniä (montako lasta ja aikuista).
  • Varaudu todistamaan työsuhteesi voimassaolo mahdollisen asuntotarjouksen yhteydessä ottamalla asuntonäytölle mukaan työsopimuksesi tai muu vastaava todistus työsuhteesta.

Hakemuksen jättämisen jälkeen saat sähköpostiviestin hakemuksen vastaanottamisesta. Huomaa, että sinun tulee vahvistaa hakemuksesi vahvasti tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella, jotta hakemuksesi on mukana asukasvalinnassa.

Jos et pysty tunnistautumaan sähköisesti, voit tehdä sen käymällä vuokra-asunnon haun neuvonnassa, ja todistamalla henkilöllisyytesi virallisella henkilöllisyystodistuksella (ajokortti, passi tai henkilökortti).

Kun olet vahvistanut hakemuksesi, jää odottamaan mahdollista asuntotarjousta. Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta kerrallaan.

Jos teet hakemukseesi muutoksia tai teet uuden hakemuksen, korvaa se edellisen hakemuksesi.

Voit hakea myös muita kaupungin vuokra-asuntoja, kuten Ara-vuokra-asuntoja ja vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin


3. Muokkaa hakemusta tai peru se tarvittaessa 

Jos tilanteesi tai toiveesi muuttuu, voit muokata hakemustasi vuokra-asuntojen haku -palvelussa. Huomaathan, että vain sinä voit muokata hakemuksellasi olevia tietoja, eivät asuntoneuvojamme.

Muokkauksen jälkeen hakemuksesi on voimassa jälleen kolme kuukautta. Jos hakemuksesi on vanhentunut, voit tehdä uuden hakemuksen.

Lue lisää hakemuksen muokkaamisesta

Voit myös perua hakemuksesi samassa palvelussa. Tällöin hakemuksesi voimassaolo lakkaa välittömästi.

ikoni liittyen asunnonhaun ohjeisiin

4. Asuntotarjouksen hyväksyminen 

Mikäli tulet valituksi, saat sähköpostiisi asuntotarjouksen sekä tekstiviesti-ilmoituksen. 

Asuntonäyttö ja vuokrasopimuksen allekirjoittaminen 

Asuntotarjouksen mukana saat vuokranantajasi yhteystiedot, jotta voit sopia asunnon näytöstä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Sinulla on kolme (3) arkipäivää aikaa tutustua asuntoon ja päättää asunnon vastaanottamisesta. Vuokrasopimus astuu voimaan aina viimeistään kymmenen (10) arkipäivän kuluttua asuntotarjouksesta.
05.11.2021 12:03