Suoraan sisältöön

Vapaarahoitteiset asunnot

Helsingin kaupunki omistaa noin 7500 vapaarahoitteista asuntoa, joiden asukasvalintaa ei säätele lainsäädäntö eikä asukasvalinnoissa ole kiireellisyysluokitusta tai varallisuusrajoja. Välitämme vuosittain noin 500 vapaarahoitteista asuntoa.

Vapaarahoitteisesta asuntokannasta osa vuokrataan työsuhde- tai palveluasunnoiksi, ja muut asunnot välitetään asunnontarvitsijoille markkinavuokralla.

Vapaarahoitteiset asunnot sijaitsevat ympäri Helsinkiä. Ne ovat useimmiten yksittäisiä asuntoja tavallisissa asunto-osakeyhtiöissä. Asuntojen vuokrat ovat markkinavuokria ja hieman korkeammat kuin Ara-vuokra-asunnoissa.

Kaupungin vapaarahoitteisia asuntoja omistavia kiinteistöyhtiöitä on kaksi, Oy Asuntohankinta Ab ja Kiinteistö Oy Auroranlinna. Lisäksi asuntoja omistaa Helsingin kaupunki, esimerkiksi Hitas-taloissa. 

  • Asuntohankinnan ja Auroranlinnan vapaarahoitteiset asunnot vuokrataan pääasiassa viiden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella. Ainoastaan kummankin vuokranantajan yli 4 huoneen asuntoihin tehdään toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus. 
  • Helsingin kaupunki taas edellyttää, että vuokralaisella tulee olla koko vuokrasuhteen ajan voimassa oleva kotivakuutus. 

Helsingin asuinalueet 

Millaisia Helsingin asuinalueet ovat? Missä haluaisit asua? Helsingissä on kymmenittäin erilaisia asuinalueita, tutustu kaupunginosien palveluihin ja mieti, mikä alue palveluineen sopisi sinulle.07.05.2021 13:39